Pamirco – rolul de baza al traverselor de lemn

Timisoara - 27 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii

Traversele de cale ferata denumite si railway sleepers pe piata internationala sunt produse cheie, rezistente de care depinde intregul transport feroviar. Rolul traverselor este de a lega cele doua sine intre ele si de a prelua intreaga greutate feroviara. Cu cat traversa este mai calitativa, cu atat rezultatele sunt de durata.

Traverse de lemn

Traverse de lemn

 Pamirco Mănăștiur - cu tradiție de peste 15 ani în prelucrarea calitativă a lemnului de esență tare. 

Pamirco

Railway sleepers si rolul lor in constructia de cai ferate

Traversele sunt elemente care intra in compozitia cailor ferate si au rolul principal de a prelua sarcinile primite de la sine si de a le transmite mai departe. Traversele prin intermediul elementelor de prindere si ecartamentul caii, le leaga intre ele formand cadrul sina  – traversa. De asemenea, traversa asigura prin rezemarea si incastrarea lor elastica, stabilitatea caii in plan vertical si orizontal.

Traversele de cale ferata sunt produse care se aleg in functie de locul si spatiul in care urmeaza sa fie amplasate. Fie ca vorbim de traverse pentru poduri, macazuri , incrucisari sau traverse de lemn pentru calea ferata, toate sunt confectionate pentru orice tip de ecartament. Fabrica Pamirco Manastiur proiecteaza traverse de orice fel si sunt specialisti in prelucrarea calitativa a lemnului. Folosirea materialul lemnos ca baza a traverselor ajuta la obtinerea rezultatelor de durata. Pe piata din Romania si nu numai, traversa din lemn este recunoscuta pentru duritatea si rezistenta asigurata de-a lungul timpului.

 

Railway sleepers produse din stejar si fag

Pamirco Manastiur este unul din producatorii care prelucreaza orice tip de traversa din material lemnos de esenta tare. Desi traversa poate fi un rezultat al oricarei specii de lemn, specialistii lucreaza doar cu stejar si fag, fiind considerate cele mai dure elemente pentru calea ferata. Rolul traverselor porneste de la capacitatea lor de echilibru si rezistenta, din acest punct de vedere , o traversa calitativa este o traversa care acapareaza cu usurinta greutatea feroviara si o mentine in echilibru.

Cele doua specii de lemn sunt recunoscute pentru rezistenta pe care au, fiind greu distructibile si cu un nivel ridicat de duritate. Materialul de confectionare este cel care reda calitatea unei traverse. Stejarul spre exemplu este un element des folosit in constructiile rezistente si de durata. Atat fagul cat si stejarul sunt specii la moda avand proprietati robuste care fac lemnul masiv, deosebit de rezistent si eficient in constructia de cai ferate.

 

Traverse de lemn - produse confectionate pentru constructii de durata

Traversele din lemn ofera avantaje suplimentare fata de cele din beton, fier sau mai nou, din plastic reciclabil. Lemnul este un material care se pliaza perfect pe orice tip de sarcina, este fiabil si usor de inlocuit. Pentru toti cei care cauta sa faca investitii de durata, traversa din lemn este o solutie accesibila. Specialistii Pamirco recomanda traversele din lemn datorita stricturii naturale si organice. Lemnul este un element obisnuit cu factorii perturbatori de mediu, motiv pentru care face fata cu brio acestora.

Metodele de prelucrare cat si aparatura folosita de Pamirco, are rolul de a ajuta la imbunatatirea starii traversei. Pentru astea se folosesc metode moderne de prelucrare a lemnului cat si o aparatura de ultima generatie care sa ofere un plus de valoare produsului. Mai mult decat atat, traversa din lemn este un produs recomandat si in mediile mai precare, precum zonele muntoase. Datorita rezistentei si duritatii, materialul lemnos asigura preluarea greutatii si mentinerea ei in echilibru total.

 

Traverse din lemn - productie superioara de prelucrare a lemnului

In productia traverselor, prelucrarea lemnului este factorul principal de decizie a calitatii. Specialistii Pamirco asigura o productie la standarde inalte, livrand produsele oriunde in tara, la aceeasi calitate superioara.Experienta celor 15 ani de prelucrare a lemnului, consolideaza calitatea traverselor Pamirco. Produsele romanesti au ajuns o cerinta pe piata internationala intocmai profesionalismului cu care sunt confectionate. Indiferent pentru ce tip de traversa optezi, la Pamirco Manastiur vei regasi servicii diverse, modalitati moderne de prelucrare, aparatura de ultima generatie si specialisti carora le poti comunica preferintele tale in materie de produs.

Website-ul online al firmei Pamirco este un prilej potrivit de a cunoaste modul lor de lucru, cat si materialele pe care le folosesc in acest sens. Pentru orice comanda, Pamirco va livra produsele in timp util, respectand nevoile si preferintele clientului.

Traversa din lemn este un produs care recunoaste la ora actuala succesul pe piata internationala si din Romania. Este un produs rezistent, durabil si usor de inlocuit. Specialistii recomanda investita in produse de calitate superioara pentru constructii de durata.