Protejeaza-te folosind echipamentul de protectie potrivit meseriei tale

BUCURESTI - 20 iulie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii, Industrie

Ce echipamente de protectie folosesc angajatii care practica cele mai riscante meserii? In functie de pericolul de la locul de munca, un angajat va avea nevoie de un echipament special pentru protectie.

Printre furnizorii nostri consacrati se numara: COFRA, Sixton Peak, BICAP, 3M, Drager, Ansell,JSP,Honeywell, Sir Safety, Neri, Portwest,Delta Plus, Giordani Giancarlo, Sioen, Altreva, Adler, Granberg, etc.

Dalgeco

Exista meserii practicate la noi in tara care presupun un risc mare de accidentare pentru angajati. Aceste meserii sunt mentionate de publicatii de renume si exista discutii intense despre siguranta lucratorilor la locul de lucru. Tu stii care sunt acele meserii cu risc mare de accidentare?

Citeste mai departe cum te poti proteja in cazul in care lucrezi intr-o pozitie precum cea de pompier, miner, lucrator pe santierul de constructii, sudor naval, sofer de transporturi chimice, alpinist utilitar sau militar.

Echipamente de protectie pentru sudori

Sudorii sunt persoane cheie atat pe santierele de constructii, cat si pe santiere navale in porturile Romaniei. Meseriasii sudori acopera o mare cantitate de munca in conditii de risc mult mai mare decat alti angajati. Protectia unui sudor incepe cu alegerea unui echipament de protectie de calitate superioara.

Corpul sudorului trebuie acoperit cu o salopeta lucrata din bumbac 100% impregnat cu Proban. Acest tip de salopeta este utilizat in mod particular de sudori si se produce doar la comanda.

Apoi, zona fetei, pielea, ochii si capul, trebuiesc protejate printr-o masca de protectie, ochelari de sudat, manusi de protectie pentru sudura si casti antifon. Manusile de protectie sunt indispensabile in munca unui meserias care lucreaza cu metale incinse, aproape de o sursa puternica de foc.

Un alt element de protectie trebuie sa fie perechea de incaltaminte pe care mesterul sudor o poarta pe santierul de lucru. Un sudor poarta bocanci de protectie cu bombeu metalic. Bombeul metalic ofera rezistenta la 200 Joule si talpa bocancilor de protectie are o rezistenta mecanica mare.

Alpinistii utilitari si riscul la locul de munca

Munca la inaltime nu poate fi facuta de oricine. Pregatirea si testele prin care trec alpinistii utilitari pentru calificare fac alpinismul sa fie una dintre cele mai dificile meserii practicate in Romania. Alpinistii utilitari sunt angajati care se expun riscurilor in fiecare zi la locul de munca. Din acest motiv, lucrul la inaltime face ca echipamentul de protectie sa devina o necesitate.

Alpinistii isi fac munca la inaltime purtand cu ei uneltele necesare pentru escalada: corzi, franghii si mijloace de ancorare. Pentru a usura munca la inaltime, greutatea echipamentului de protectie trebuie sa fie cat mai bine gandita si distribuita. Creadeai ca asta este tot? Lucrul la inaltime necesita si alte echipamente: centura de pozitionare, centura complexa, lanterna speciala, scripete, opritor de cadere, dispozitiv de ascensiune cu blocare automata, casca si salopeta.

Piese de protectie pentru alpinistii utilitari

O centura complexa poate fi utilizata atat de alpinistii utilitari, cat si de pompieri sau muncitorii in constructii. Felul in care este construita centura complexa o face o piesa critica pentru protectia angajatului. Centura de rezistenta detine inel de ancorare dorsal, chinga de piept si catarama pentru reglare si ajustare a chingilor pentru picioare.

Pentru munca la inaltime conteaza atat echipamentul de protectie individual, cat si folosirea unui sistem de protectie colectiva cu bariere mobile. Acest tip de protectie este disponibil doar prin comanda speciala si nu multe firme din Romania il pot furniza angajatorilor.

Masca de protectie si echipament special pentru pompieri

O alta meserie periculoasa este cea de pompier. Echipele de pompieri lucreaza in stres ridicat si infrunta riscuri precum: focul, temperaturile ridicate, expunerea la fum toxic sau caderea in gol.

Un pompier are nevoie de un costum lucrat din material exterior din compozitia 75% Meta-aramid + 23% Para-aramid + 2% Antistatic. Captuseala costumului unui pompier dispune de o bariera termica cu rol de protectie. In zona coatelor si a genunchilor, costumul de pompier are un design special pentru a permite protectie la contact si o mobilitate crescuta.

Suna complex, insa calitatea si rezistenta acestor materiale ofera siguranta celor care imbraca costumul cand raspund unor chemari de urgenta.

Dalgeco – un partener de incredere

Cu siguranta citind acest material ai o intelegere mai ampla despre meseriile cu grad mare de risc practicate la noi in tara. Daca esti angajat, solicita firmei pentru care lucrezi un echipament de lucru complet si de calitate.

In cazul in care esti anagajator si cauti un partener de incredere de unde poti cumpara echipamente de protectie pentru echipa ta, apeleaza la firma Dalgeco. Calitatea si diversitatea produselor oferite de Dalgeco pentru protectia la locul de munca iti va intrece asteptarile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/izzy-reduceri/protejeaza-te-folosind-echipamentul-de-protectie-potrivit-meseriei-tale