Traverse de lemn – Calitate și Promptitudine

BUCURESTI - 29 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Logistica/Transport, Institutii Publice

Materialul din care prelucrăm traverse de cale ferata este foarte important pentru a ne asigura de bunăstarea acestora. Furnizorii folosesc diferite materiale pentru construcția acestora însă piața internațională le preferă pe cele de tipul traverse lemn datorită multitudinilor de beneficii.

traverse de cale ferata

traverse de cale ferata

 Carrying on the tradion of the Lumber Factory from Manastiur, Pamirco is a thriving company with an experience for over 15 years in the wood processing field.  

Pamirco

Traverse de cale ferata – rolul materialului

   Dacă prin traverse de cale ferata, un furnizor caută rezistență și durabilitate, atunci atenția asupra materialului trebuie să fie una sporită. Nu orice tip de material folosit în aceste construcții, este și un material care să aibă rezultate în timp. Datorită existenței căilor ferate are loc circulația de tip terestru a vehiculelor specifice în vederea transportorilor de marfă sau persoane.  Indiferent de tipul acestui transport este important ca prelucrarea căilor ferate să dea randament și să susțină vehiculul. 

  Odată cu dezvoltarea acestor industrii, căile ferate prelucrate din traverse lemn s-au dovedit a fi cea mai bună opțiune pentru piața națională și internațională. Materialul lemnos are o sumedenie de beneficii care prelucrate corect și atent pot oferi rezultate vizibile în timp.

O companie de acest gen prezentă pe piața de peste 15 ani în acest domeniu este firma Pamirco Mănăștiur, cunoscută pentru tăierea, rindeluirea și impregnarea lemnului la o calitate înaltă. Această firmă este recunoscută tocmai pentru producția de traverse din material lemnos,  considerat de ei un ingredient rezistent și dur pentru căile ferate.

 Cum știm care este materialul potrivit în confecționarea traverselor?

   Pentru a înțelege care este cel mai potrivit material ar trebui să avem în vedere câteva studii demonstrative care au arătat capacitatea de rezistență și siguranță la un nivel ridicat a acestuia. Vom observa astfel, că cel mai rezistent material care poate lupta mai mult asupra factorilor externi este materialul lemnos. 

   De asemenea, costurile din aceste construcții sunt foarte importante iar a economisi bani ajută la fabricarea multiplă a traverselor de cale ferată. Vom observa că materiale precum, betonul sau fierul presupun alocarea unor sume de bani consistente față de lemn. Înlocuirea materialului lemnos realizându-se simplu și ușor atunci când acesta devine deteriorat, fără a presupune alte costuri. 

  Materialul lemnos s-a dovedit a fi în timp alegerea potrivită pentru prelucrarea traverselor. Caracteristicile naturale și particulare ale acestuia, fac din el cel mai potrivit material în susținerea și rezistența căilor ferate. Structura organică și naturală îi permite să acționeze ușor asupra factorilor externi cu care el este deja învățat.

Este important însă ca și în prelucrarea acestui lemn să existe un criteriu de alegere. Acesta constă în selecția speciei copacului. Cele mai potrivite specii în realizarea traverselor sunt cele de esență tare printre care regăsim stejarul și fagul.

 Beneficiile de a alege traverse lemn

  Capacitatea de rezistență – indiferent de factorii care se abat asupra lemnului, acesta este un material cu șanse de rupere mai mici față de alte materiale, din acest motiv multe căi ferate construite în zone cu risc mare de deraieri folosește lemnul ca material de bază. Rezistența este o caracteristică importantă care asigura încredere transporturilor. 

  Durabilitate mai mare – spre deosebire de alte materiale din care prelucrăm traversele, lemnul suportă mult mai mult factorii externi, deteriorarea acestuia fiind una în timp. Acest aspect scapă compania de alte costuri multiple iar schimbarea lemnului cu altul nou este un lucru fiabil și accesibil.

    Lemnul ca material de bază, oferă mai multe variante și opțiuni datorită speciilor diverse. Astfel fiecare specie în parte este aleasă în funcție de zona și factorii externi. Specii de esență tare precum nucul sau stejarul pot fi folosite în zone cu risc în funcție de capacitățile fiecăruia. Acest material oferă proprietăți căilor ferate, aspect care nu poate fi redat de niciun alt material. Lemnul redă elasticitate și rezistență în construirea unor traverse de cale ferata.

    Firma Pampirco Mănăștiur asigură prelucrarea acestor traverse lemn doar din material lemnos datorită beneficiilor prezentate mai sus. Această firmă este întocmai apreciată internațional pentru materialele de calitate folosite, bine prelucrate cu utilaje moderne și cu o viteză de fabricație de apreciat.

Traverse lemn- ideale pentru transportul terestru

  Așadar, materialul reprezintă un element important în infrastructura căilor ferate, motiv pentru care trebuie să ținem cont de acesta fabricarea căilor ferate. În timp, lemnul, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai rezistente și durabile materiale. Aceste traverse de cale ferata oferă rezistență prin durabilitatea și diversitatea lemnului