Industria turismului, la ceas de cumpănă? Spre ce destinații putem călători, pe timp de coronavirus

BUCURESTI - 27 februarie 2020

Comunicat tip General in Turism

J’INFO TOURS recomandă turiștilor să nu își amâne sau anuleze vacanța, pe motiv de coronavirus, ci, eventual, să găsească alternative în ceea ce privește destinația, mai ales dacă perioada aleasă este martie sau aprilie.

"Îi sfătuim pe turiștii noștri ca pentru vacanțele din perioada imediat urmatoare să aleagă destinațiile de călătorie împreună cu agenții de turism, care sunt la zi cu informațiile despre unde anume există sau nu risc de călătorie, din cauza coronavirusului. Cel mai bine este să sunați în agenție și agenții J'Info Tours vă consiliază, în regim non-stop, la numerele de telefon 021 9820 sau 0742 220 643, în legătură cu locurile în care puteți merge, pentru a vă petrece relaxați vacanțele. De asemenea, vă stăm la dispoziție la aceleași numere de telefon, pentru campania nou lansată, Vacanțe cu 1 LEU, prin care promovăm destinațiile în care programele pentru turiști includ un leu felină sau un leu de mare, adică: safari, vizite sau chiar cazare în lodge-uri (cabane) aflate în rezervații naturale, habitate ale familiilor de lei sau excursii opționale (croaziere) prin care se ajunge în locuri unde pot fi observați leii de mare”, a  declarat Carmen Pavel, J’Info Tours.

“Chiar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă pe site-ul său să nu se impună restricții asupra călătoriilor și comerțului, nefiind vorba despre o pandemie. Drept urmare, nu trebuie să ne amânăm călătoriile pe care le-am rezervat pentru vară, toamnă sau iarnă. De asemenea, sfătuim turiștii să își achiziționeze în continuare vacanțe early-booking. Motivul este următorul: după depășirea acestei crize, le vor cumpăra la un preț mai ridicat, perioada dintre momentul achiziției și cea a plecării fiind mai scurta, asta dacă vor dori să plece pe perioada concediilor deja programate’’, a adăugat Carmen Pavel.

Este industria turismului în dificultate?

În prezent companiile aeriene și tour-operatorii se confruntă cu multe întrebări din partea turiștilor privind călătoriile, unii dorind chiar renunțarea la acestea.

“Perioada prin care trecem nu este un motiv de panică pentru noi tour-operatorii. De 30 de ani de cand J’Info Tours activează pe piața din România, fiind una dintre cele mai importante agenții de pe piață, ne-am mai confruntat cu astfel de situații de criză, dar ne-am revenit extrem de repede si ne-am repliat pe cerințele pieței. În general, industria turismului este supusă unor astfel de crize, periodic, dar, ca de fiecare dată, totul este să rămânem calmi și noi și turiștii și să găsim soluțiile cele mai potrivite, încât să nu se creeze panică”, a declarat Carmen Pavel, J’Info Tours.

“Ne putem aminti de momentul atentatelor din 11 septembrie 2001, din Statele Unite. Atunci, aveam un grup de români chiar în New York, plecați într-un incentive. Situația s-a soluționat repede, fără frici, am putut să-i aducem în țară repede, cu trei zile mai târziu. A urmat apoi 2004, cu atentat la hotelul Hilton din Taba, atunci au scăzut cererile spre Egipt, cum se întamplă, de altfel și cu alte destinații în care apar astfel de incidente.  Dar, s-au reluat destul de repede cursele și oameni au reînceput să călătorească. Un alt moment care a fost depășit repede de noi ca agenție a fost pana de curent de la New York, din iulie 2019. Turiștii au fost inițial speriați, amintindu-și de atentatele din 2001, au fost nevoiți să stea mai mult pe stradă decât în hotel, dar au înțeles situația și au fost despăgubiți.” a adaugat Carmen Pavel, fondator J’Info Tours.

Despre: J'Info Tours a fost creată în 1990  de Carmen și Aurel Pavel, agenția dezvoltându-se ca un adevărat deschizător de drumuri, atât în  turismului de outgoing și incoming, cât mai ales în cel de corporate. Extinderea serviciilor J’Info Tours pe segmentul “companii” începe în anul 2000, când agenția devine partener al britanicilor de la HRG, liderul mondial în "Travel Management" și începe să ofere soluții complete de călătorie pentru companii naționale și multinaționale. La finalul lui 2019, J’Info Tours încheie un parteneriat cu britanicii de laReed & Mackay, companie specializată în corporate travel management.

J'Info Tours ofera:

- Pachete complete de călătorie pentru persoane fizice,

- Consultanță specializata in chartere, vacante exotice, city break-uri

- Divizie specializata corporate și corporate travel management în parteneriat cu Reed & Mackay

- Asistență turistică permanentă cu call-center dedicat 24/7

- Oferte speciale pentru: zboruri, cazări, transferuri, rent-a-car , bilete muzee, obiective turistice

Structura agenției:

- Cinci departamente: Corporate/Business Travel Department, Ticketing & Rezervari de zbor, Incoming, Outgoing, Transporturi

- Trei sucursale:

București (Str. Jules Michelet nr.1),

Brașov (Piața Sfatului nr. 12-14)

Constanța (Str. George Enescu nr. 19)