Caffe Festival - EUROPAfest 2010

BUCURESTI - 20 aprilie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Concerte extraordinare jazz, blues si pop la Hard Rock Cafe

Caffe Festival - EUROPAfest 2010

Daca simti ca te strange cravata si te sufoca biroul, daca incerci sa scapi de zgomot si de trafic, sau pur si simplu vrei sa te eliberezi de rutina zilnica, jmEvents te invita intre 7 si 12 mai la Caffe Festival - EUROPAfest. Ia-ti prietenii si vino sa te relaxezi in acorduri de jazz, blues si pop la Hard Rock Cafe.

Caffe Festival ocupa un loc aparte in cadrul EUROPAfest, fiind un concept gandit sa apropie publicul de muzica buna si sa largeasca sfera consumatorilor de jazz, blues si pop, inlocuind rigurozitatea salilor de spectacol cu un spatiu relaxant si o atmosfera prieteneasca.
Timp de 6 seri, la Hard Rock Cafe vor avea loc evolutii live extraordinare, improvizatie la scena deschisa si momente eclectice de primavara. In spatiul neconventional al clubului, nume actuale din muzica europeana si noua generatie de jazz sustin concerte si jam sessions in mijlocul publicului.

Caffe Festival va debuta pe 7 mai printr-un concert extraordinar al Stelzhamma, din Austria. Un rasfat auditiv menit sa gadile urechile, spiritele si chiar si cele mai subtiri gusturi. O combinatie insolita de jazz si muzica traditionala austriaca rotunjita pe alocuri cu note funky.
In zilele urmatoare sunt programate evolutiile de exceptie ale trupelor Parafusions / Italia, Ungaria, Saxest & Siim Aimla / Estonia, Orchestra da Tre Soldi / Italia, Art Voices / Armenia, Milo Suchomel Quartet / Slovacia, QL / Romania alaturi de noua generatie de jazz.

Ultima seara este rezervata unui moment singular in festival: fara repetitii, fara partituri, pura inspiratie. Muzicienii din festival se reunesc intr-un jam session de zile mari, o intalnire unica in care muzica aduce oamenii impreuna, dincolo de orice bariere culturale.

Brandul Caffe Festival constituie un mix de evenimente gandit sa apropie muzicienii de public intr-un spatiu inedit al interactiunii si al improvizatiei. Concertele tinute pana tarziu in noapte, farmecul unui spatiu in care muzica intalneste mici placeri precum un pahar de vin sau o conversatie cu muzicienii, vor asigura cateva ore de rasfat celor care au ales sa evadeze din cotidian.

Gusta aroma acordurilor de jazz, blues si pop la Hard Rock Cafe.
Doar la Caffe Festival – EUROPAfest redescoperi esentele tari ale muzicii de calitate!

EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneste intr-un singur eveniment jazz, blues, pop si clasic. Sub sloganul “Festivalul ofera ! TU alegi !” acesta ofera o agenda bogata:
- Concert de Ziua Europei
- Concerte de jazz, blues si pop cu trupe consacrate din Europa si SUA
- Bucharest International Jazz Competition
- Caffe Festival
- Jeunesses International Music Competition
- Gala EUROPAfest


Agenda Caffe Festival 2010

7 mai / 20.30
Jazz-ul coboara din Alpi. Pe ritmuri funk
STELZHAMMA / Austria
Guest: DORY BAVARSKY TRIO / SUA

8 mai / 20:30
Blues si pofta de viata
PARAFUSIONS / Italia, Ungaria
Ritm de jazz si virtuozitate de clasic
SAXEST & SIIM AIMLA / Estonia
Guest: CINZIA CATANIA / Olanda

9 mai / 20.30
O desfatare a simturilor...jazz, fado, tango
ORCHESTRA DA TRE SOLDI / Italia
Guest: ELENA MINDRU TRIO / Romania

10 mai / 20.30
Balkanic jazz
ART VOICES / Armenia
Guest: NEW JAZZ GENERATION - trupe din Europa si SUA

11 mai / 20.30
Esente tari de jazz
MILO SUCHOMEL QUARTET / Slovacia
Pop-funk, made in Romania
QL / Romania
Guest: NEW JAZZ GENERATION - trupe din Europa si SUA

12 mai / 20.30
Fara repetitii, fara partituri. Pura inspiratie
JAM SESSION / Austria, Canada, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, India, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Scotia, Spania, SUA, Tunisia, Turcia

Posibilele modificari in agenda vor fi anuntate pe site-ul organizatorilor: www.EUROPAfest.ro

Despre jmEvents

jmEvents - producator si organizator de evenimente muzicale pentru publicul larg si sectorul corporate.
-
office@jmEvents.ro