Creeaza CV online

BUCURESTI - 14 august 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in HR

Daca suntem la inceput de drum, am iesit de pe bancile scolii si dorim sa ne angajam, vom avea nevoie de un CV bine intocmit, chiar daca nu avem in spate experiente acumulate. Daca totusi avem, am avut mai multe locuri de munca , avem diplome care sa ne scoata in evidenta, trebuie sa urmam cateva sfaturi despre cum sa alcatuim un CV.

Locuri de munca

Locuri de munca

In ziua de azi cele mai multe CV-uri se creeaza on line, fie dupa modele standard, doar sa completezi spatiile punctate, fie doar iti arata un model si trebuie sa il compui singur. In fiecare din cazuri este bine sa creezi CV-ul on line si sa il trimiti, apoi sa il scoti la imprimanta si daca esti chemat la interviu, sa il ai pregatit si pe hartie, in cazul in care intervievatorul nu il gaseste in momentul respectiv. Acest lucru va da dovada de seriozitate din partea ta, ca esti un om ordonat si pregatit intotdeauna.

Scopul principal atunci cand creezi un CV on line este acela de a starni interesul celui care il va citi.

El va trebui scris clar, concis, titlurile scrise cu majuscule, sa fie usor de inteles, fara sa folositi prescurtari, sa nu scrieti lucruri neadevarate. Nu se poate spune ca exista fix un tipar unic dupa care se poate crea un CV, insa trebuie respectate cateva conditii de baza. Poti descarca un model european de CV online, dar poti crea unul pesonalizat, in functie de ceea ce stii sa faci, de talentul pe care il ai. Internetul este plin de astfel de CV-uri create de oameni importanti din mai multe domenii, din care veti putea sa va inspirati. Un CV nu trebuie sa depaseasca 2 pagini, desi chiar si doua sunt cam multe, deoarece risti ca cititorul sa se plictiseasca atunci cand va incepe sa il citeasca.

    Este foarte bine ca CV-ul sa fie insotit si de o fotografie recenta, dar una serioasa, pe fundal alb de preferat, nu de la petreceri sau din parc, nu cu tinute extravagante sau nepotrivite pentru a le atasa  CV-ului.Datele personale trebuie sa contina numele si prenumele, locul nasterii, data, starea civila, adresa unde locuiti, un numar de contact, adresa de e-mail si trebuie sa treceti si numarul copiilor in cazul in care ii aveti. Acest lucru este foarte important. Toate acestea se scriu de la capat fiecare, fara a fi numerotate.Studiile se trec in ordine inversa, astfel ca ultima diploma pe care o aveti va fi trecuta prima. Aici veti trece in CV denumirea scolii absolvite, anul absolvirii, ce calificare aveti pe diploma, cu ce medie ati obtinut diploma respectiva. Tot aici vom trece si cursurile pe care le avem, specializari, insa doar cele care au legatura cu locul de munca respectiv. Fiecare studiu se scrie de la capat.Experienta profesionala trebuie neaparat trecuta si aici vom scrie locurile de munca la care am lucrat pana in prezent, tinand sa scoatem in evidenta experienta acumulata. Daca totusi nu am mai lucrat in domeniul in care dorim sa ne angajam, vom scoate in evidenta calitatile, abilitatile, sa reusim sa convingem angajatorul. Locurile in care am mai lucrat le vom trece fiecare in ordine inversa, la fel ca si la studii, trecand perioada in care am fost angajati, denumirea firmei, meseria pe care am avut-o sau functia(dupa caz). Aici putem specifica ce limbi straine cunoastem, daca avem permis de conducere sau daca este un model standard de CV on line, aici poate exista separat  aceasta categorie. Daca nu aveti o experienta foarte mare, orice activitate de voluntariat, workshop, merita trecuta. Trebuie sa ai mare grija la greselile gramaticale, pentru ca daca ai strecurat greseli in CV, angajatorul va renunta din start. Daca mai ai scapari, exista acum programe pe Android care te ajuta sa corectezi greselile gramaticale.

Este bine la fiecare sa aducem argumente, de ce am urmat o anume facultate, de ce am facut un curs, ce ne-a motivat, cu ce am ramas de acolo daca totusi nu am profesat in domeniu, dar sa scriem cat mai scurt si la obiect, fara sa plictisim.

Mai exista si o rubrica de informatii suplimentare, daca avem proiecte personale, daca am participat la anumite seminarii legate de postul pentru care candidam. La hobby-uri nu trebuie sa insiri o intreaga lista, pentru ca nu intereseaza pe nimeni ce iti place sa faci in afara locului de munca.

Trebuie sa demonstrezi ca stii ce vrei prin acele maxim doua pagini pe care le pui la punct si creeaza CV online cat mai personal, fara sa te inspiri prea mult de la altii. Nu trebuie sa scrii acolo ca doresti sa faci cariera, chiar daca asta iti doresti de fapt in realitate. Trebuie sa iti petreci mai mult din timpul tau pentru a crea un CV on line, sa demonstrezi ca ti-ai dat silinta sa scrii cat mai personal, chiar daca experienta ta nu este foarte vasta. Scoate in evidenta toate calitatile, tot ce ai reusit sa faci chiar ca si voluntar.

      Unui CV on line trebuie sa ii atasezi si o scrisoare de intentie. Aceasta trebuie sa inceapa cu fraze legate de motivul pentru care ti se pare atragator si potrivit pentru tine sa lucrezi in acest domeniu, de ce esti tu potrivit pentru el, arata ca esti un profesionist in lucruri ce au legatura cu jobul respectiv. In niciun caz nu va fi bine sa incepi ca esti interesat de jobul respectiv din diverse motive. Trebuie sa scoti in evidenta valorile tale personale, sa arati ca stii cu ce se ocupa compania respectiva, sa transmiti entuziasm, in mod clar descrii motivul pentru care iti doresti sa aplici pentru acel loc de munca, iar daca cunosti personal pe cineva  din acea companie, spune asta in scrisoarea de intentie, deoarece asta va atarna foarte bine in decizia pe care o va lua angajatorul. Nu redacta o scrisoare foarte lunga, fii clar, la obiect, arata ce stii sa faci si cat de mult iti doresti jobul respectiv.

Daca ai trimis scrisoarea de intentie, atunci poti trimite si CV-ul creat online direct de pe www.jobslist.ro!

Despre JOBSLIST

JOBSLIST.RO - Locuri de munca