Joc comercial

Definitie Joc comercial

In promovarea vanzarilor, competitie ludica al carei rezultat se datoreaza, in (mare) parte, hazardului. Contextul aplicarii: produse destinate copiilor si adolescentilor (un joc presupune, inainte de toate, amuzament!). Variante de organizare :- joc gratuit cu tragere la sorti - joc gratuit constand in efectuarea unei trageri la sorti a numerelor castigatoare (comunicate, de regula, prin telefon). Exemplu: numar de participare inscris pe 10 produse ale unei marci alimentare premii (aparate electrocasnice, scutere, excursii) comunicate prin presa si apel telefonic- joc interactiv - forma de joc care se bazeaza pe utilizarea mijloacelor telematice (creeaza interactivitate intre organizator si participanti). Exemplu: joc telefonic organizat de un nou post de radio - premii: 1 CD player si 10 CD-Rom in fiecare zi, timp de o saptamana- joc de asociere (engl. - game) - joc gratuit, organizat pe principiul descoperirii unor probe vizuale, identice sau complementare (desene, imagini sau culori care trebuie asamblate, litere care formeaza un cuvant etc, care intra in posesia participantilor la cumpararea produsului purtator).  Unul sau mai multe dintre aceste elemente se afla intr-o cantitate redusa, potrivit numarului de castigatori prestabilit (se acorda premii sub forma de bani, excursii, cadouri s.a., in mod direct sau prin tragere la sorti). Exemplu: Coca-Cola: O vara incendiara ! - alcatuirea unei colectii formata din numele celor 16 tari participante la Euro 2000 - mesaj inscris in interiorul capacului premiu: o excursie pentru 2 persoane in oricare dintre aceste tariinstant-winwinner per store- joc-trafic - varianta de joc destinata sporirii traficului/circulatiei comerciale in cadrul unui punct de vanzare (fara a exista obligatia de cumparare). Magazinul este, de regula, si punctul de strangere a buletinelor de participare si de anuntare a castigatorilor. Obiectiv: descoperirea punctului de vanzare, cresterea frecventei de vizitare, incitare la zapping in favoarea marcii, comunicatie (cresterea vizibilitatii, crearea de interactivitate). Exemplu: buletine de joc puse la dispozitie la intrarea intrun supermarket oferirea de premii in bonuri de cumparare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Joc comercial? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Joc comercial.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Joc comercial. Definitiile termenilor despre Joc comercial cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Joc comercial, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Joc comercial.