Asociația JRS România oferă sprijin refugiaților din Ucraina pe termen mediu și lung printr-un amplu proiect demarat în București

BUCURESTI - 8 aprilie 2022

Comunicat tip General in ONG, CSR

Live site

Din 15 martie, Asociația JRS (Jesuit Refugee Service) România anunță demararea unui amplu proiect care răspunde în mod concret nevoilor refugiaţilor vulnerabili care au fugit din calea războiului din Ucraina și care ajung în București. Proiectul se adresează persoanelor cele mai vulnerabile - femei singure şi femei cu copii, persoane vârstnice sau cu dizabilităţi. Unul dintre susținătorii acestui proiect este compania Philip Morris România care a donat 200 de mii de dolari Asociației JRS România cu scopul de a sprijini proiectul și persoanele refugiate din Ucraian care vor fi beneficiarele acestuia.

Asistenta oferita refugiatilor

Prin aceste servicii integrate dorim să creăm un cadru adecvat care să respecte demnitatea persoanelor provenite din zone de război, care să le asigure tot suportul necesar de la perioada de tranziție până la momentul integrării în societate şi care să le ofere încredere în viitor.

Catalin Albu, Manager general

Prin acest proiect, organizația răspunde nevoi acestor persoane vulnerabile prin acţiuni pe două paliere: asistenţă de urgenţă şi asistență pe termen mediu și lung.

Cazare pe perioade foarte scurte de timp, una până la trei zile, în cadrul Centrului Pedro Arrupe al JRS, pentru un număr de până la 20 de persoane aflate în tranzit, sau până la eliberarea unui spaţiu în cadrul unui hotel închiriat în întregime pentru acest proiect. Este asigurat un spațiu de joacă pentru copii şi unul pentru activități de grup, activități de consiliere şi informare.

Cazare pe perioade medii de timp, una până la trei săptămâni, în cadrul unui hotel închiriat în întregime pentru refugiații vulnerabili din Ucraina, cu o capacitate de cazare de 100 de locuri. Persoanele asistate vor avea asigurate 3 mese pe zi în cadrul restaurantului. Acest spațiu este utilizat în principal pentru acomodarea pe termen mediu până la identificarea unei soluții pe termen lung pentru fiecare caz. Şi acest centru are asigurat un spațiu de joacă pentru copii şi unul pentru activități de grup, activități de consiliere și informare.

Ambele centre sunt situate central, refugiații având acces facil la stații de metrou, parcuri, magazine.

Pe termen lung, JRS va subvenționa costurile cu cazarea în apartamente private.

În plus, pe toată perioada în care aceste persoane se află în asistența JRS, organizația acordă și sprijin suplimentar cazării. Sunt subvenționate costurile cu îmbrăcămintea, hrana, asistența medicală și medicamente, taxe legale, produse de igienă personală, transport, cartele telefonice etc., în funcție de evaluarea făcută fiecărui caz. Persoanele beneficiază și de produse primite de către JRS ca donație.

O componentă importantă a proiectului o constituie serviciile de suport psihologic și emoţional, psihoterapie, asistenţă şi consiliere juridică, activităţi recreaţionale și educaţionale pentru copii, activități de predare a limbii române, asistenţă socială în vederea accesării beneficilor sociale, înscriere la grădiniţe, şcoli, orientare în carieră şi identificarea unui loc de muncă, înscrierea la medicul de familie, informare.

Proiectul JRS care continuă inițiativele noastre din domeniul azilului şi migraţiei de peste 20 de ani, se raliază celorlalte eforturi ale societății de sprijinire a refugiaților şi oferă o paletă completă de servicii în cadrul unei comunității pe care ne dorim să o dezvoltăm şi mai mult. Dorim să conectăm nevoile refugiaţilor cu sprijinul voluntarilor şi al donatorilor, precum şi să aducem împreună familiile de refugiaţi cu cele ale ţării gazde. JRS România mulţumeşte finanţatorilor naţionali şi internationali care au crezut în mesajul nostru şi ne sprijină în această misiune «de a însoţi refugiaţii, de a pleda pentru cauza lor si de a le apăra drepturile».

Asociația JRS România

www.jrsromania.org

Taguri: #jrsromania
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jrs-romania/asociatia-jrs-romania-ofera-sprijin-refugiatilor-din-ucraina-pe-termen-mediu-si-lung-printr-un-amplu-proiect-demarat-in-bucuresti