Ziua Mediului in Parcul Herastrau

Locul desfasurarii: Parcul Herastrau din Bucuresti

Organizator: Teatrul Masca si JTI Romania

Teatrul Masca si compania JTI Romania organizeaza pe data de 10 iunie 2007, in Parcul Herastrau din Bucuresti, un eveniment artistic dedicat Zilei Mondiale a Mediului.

In 1972, Organizatia Natiunilor Unite a decis ca ziua de 5 iunie sa devina Ziua Mondiala a Mediului, iar de 35 de ani, in preajma acestei zile in intreaga lume au loc numeroase manifestari artistice, sportive, conferinte sau actiuni in folosul comunitatii.

Teatrul Masca şi JTI Romania au organizat prima dată acest eveniment în anul 2000. Ediţia din acest an a Zilei Mediului, a opta la numar, va avea loc in Parcul Herastrau, cu incepere de la orele 16 :30 si va include spectacolul “Gardienii”, sustinut de actorii Teatrului Masca, precum si un concert etno-pop cu Narcisa Suciu, Ro-mania si Hora.

Locuitorii Capitalei, care vor fi prezenti duminica in Herastrau vor avea ocazia sa citeasca si ziarul “Ediţie Specială Ziua Mediului”, care conţine informatii despre tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului – topirea ghetarilor, incalzirea globala si efectele schimbarilor climatice asupra comunitatilor.


Alina Marinescu
Corporate Affairs
Tel: 021 20 43 111
Fax: 021 20 43 100

Despre JTI ROMANIADespre JTI Romania

JT International (JTI) este o companie subsidiara a Japan Tobacco Inc., cel de-al treilea producator modial de tutun. JTI are reprezentante in peste 40 de tari si desfasoara activitati de vanzare in mai mult de 120 de tari, avand un portofoliu care include peste 90 de marci de tigarete. In Romania, JTI produce si comercializeaza cunoscutele marci Camel, Winston, Salem, Monte Carlo, Winchester, More, fiind unul dintre principalii producatori de tigarete de pe piata autohtona.
JTI desfasoara in Romania, incepand din 1998, un amplu pachet de programe de responsabilitate sociala care se adreseaza categoriilor sociale defavorizate, printre care se numara batranii si bolnavii neuro-psihici. Eforturile facute de JTI pentru sprijinirea comunitatii locale au fost apreciate si recunoscute la nivel national, compania fiind distinsa cu numeroase premii pentru activitatea sa in acest domeniu.

Despre Fundatia JTI

Fundatia JTI a fost creata in 2001 cu scopul de a oferi sprijin financiar proiectelor dedicate persoanelor defavorizate din intreaga lume, in special victimelor catastrofelor naturale. Pana cum, fundatia a alocat fonduri pentru proiecte de reconstructie in Rusia, Ucraina, Turcia, Filipine, Romania si, cel mai recent, in Statele Unite ale Americii, pentru victimele uraganului Katrina. Fundatia este inregistrata in Elvetia, unde se afla sediul general al companiei JTI. Fundatia JTI, impreuna cu Swiss Humanitarian Aid contribuie de asemenea la dezvoltarea unui program de software menit sa ajute echipele de recuperare in caz de cutremure.

Despre FARMEXIM

FARMEXIM este prima companie de import si distributie nationala de medicamente infiintata in Romania, in 1990. Compania se situeaza astazi intre primii 5 distribuitori de produse farmaceutice din Romania. Farmexim beneficiaza la Bucuresti de cel mai modern depozit de medicamente din Romania, avand de asemenea filiale la Arad, Cluj Napoca, Oradea, Iasi, Galati, Constanta, Timisoara, Craiova, Brasov, Bacau, Sibiu, Ploiesti, Tg.Mures. De 15 ani, FARMEXIM asigura necesarul de produse farmaceutice pentru aproximativ 2500 de clienti din toata tara, participand in mod activ la asigurarea si mentinerea starii de sanatate a populatiei si la imbunatatirea calitatii vietii.

Despre Freedom House

Înfiinţată în 1941, Freedom House este un lider mondial în promovarea şi apărarea drepturilor omului. Prezentă în România din 1990 prin programele de media derulate de National Forum Foundation (cu care fuzionează în 1997), Freedom House îşi diversifică activitatea începând din 1996 prin asistenţa directă acordată presei independente şi prin organizarea a peste 200 de stagii pentru manageri de presă, jurnalişti si funcţionari publici din România. Colaborarea Freedom House cu JTI Romania a inceput in anul 2000, odata cu lansarea programului Bursele JTI pentru Jurnalisti si s-a extins la alte proiecte de responsabilitate sociala corporatista.

Participare: Intrare libera