10.000 de elevi de gimnaziu si liceu vor avea acces la resurse de invatare digitale, printr-un proiect educational sustinut de OMV Petrom

BUCURESTI - 22 noiembrie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In anul scolar 2019-2020, 10.000 de elevi din clasele VII-X, din peste 100 de institutii de invatamant din 13 judete , vor avea acces gratuit la resurse de invatare practice si interactive, in format digital, pe teme de educatie antreprenoriala , financiara si orientare profesionala.

proiect

proiect

Activitatile educationale se vor derula in scoli si licee, sub indrumarea profesorilor, in cadrul proiectului educational Eu si viitorul meu!, pe baza kit-ului JA primit (ghid profesor, manuale elevi, auxiliare didactice, resurse digitale – exercitii, aplicatii, studii de caz, teste de auto-evaluare etc.). 

Astfel, elevii participanti vor avea ocazia sa-si exerseze abilitatile necesare dezvoltarii personale si profesionale, prin crearea unor contexte in care ei fac proiectii asupra viitorului.

In prezent, utilizarea tehnologiei si a instrumentelor digitale in scoli este din ce in ce mai importanta pentru imbunatatirea predarii, invatarii si evaluarii, dar si pentru a contribui la apropierea scolii de viata reala si a pregatirii tinerilor pentru piata muncii si pentru tranzitia mai usoara de la scoala la viata activa.

„Pentru OMV Petrom, educatia este una dintre cele mai importante directii de implicare in societate. Pe langa educatia formala care este insusita la cursurile de la scoala, elevii trebuie sa dobandeasca cunostinte de dezvoltare personala si cele specifice profilului la care studiaza, atat de necesare pentru intregirea educatiei lor ca indivizi. De peste 10 ani sustinem proiecte in acest sens si ne bucuram mult cand observam ca ni se alatura initiativelor cat mai multe organizatii. Impreuna putem face mai mult, mai bine.” – Mona Nicolici, Head of Sustainability, OMV Petrom

Proiectul Eu si viitorul meu!, initiat de Junior Achievement Romania si sustinut financiar de OMV Petrom (prin programul RO SMART in Tara lui Andrei), ofera profesorilor si elevilor posibilitatea de a utiliza eficient tehnologia, parcurgand module JA learning by doing , simple, usor de utilizat, pe o platforma digitala, si, celor mai active scoli, posibilitatea de a castiga dotari (tip smart classroom) pentru modernizarea spatiilor de invatare, care sa le permita sa continue sa se implice in viitor in proiecte care au o componenta digitala si interactiva.

Platforma ofera un proces de invatare structurat step-by-step, care motiveaza utilizatorii sa comunice si sa lucreze in echipa si sa dezbata idei si opinii despre continutul invatat: initierea si conducerea unei afaceri, cum pot economisi si cheltui inteligent banii, descoperirea si alegerea unei profesii in functie de interesele, valorile si abilitatile personale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/10-000-de-elevi-de-gimnaziu-si-liceu-vor-avea-acces-la-resurse-de-invatare-digitale-printr-un-proiect-educational-sustinut-de-omv-petrom