20 de liceeni antreprenori fata in fata cu echipa manageriala General Electric

BUCURESTI - 1 iunie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

31 mai 2011 – 20 de liceeni din programul JA de antreprenoriat “Compania”, au participat la o intalnire cu 6 directori din General Electric (GE) pentru a discuta despre functionarea departamentelor dintr-o companie si pentru a primi consultanta pentru ideile de afaceri dezvoltate de catre elevi in echipe, in timpul anului scolar.

In cadrul intalnirii gazduite de General Electric, elevilor li s-au prezentat departamentele din companie, iar cele cateva mini-companii JA care si-au prezentat ideile de afaceri dezvoltate in timpul anului scolar in cadrul programului “Compania” au primit feedback de la directori din GE prezenti la intalnire. Fiecare mini-companie a primit consultanta de la managerii GE si sfaturi pentru obtinerea de finantare. In urma intalnirii, mini-companiile vor beneficia de consultanta online de la un consultant voluntar GE.

“Astazi am luat parte la o intalnire cu una din primele 10 companii din lume ca importanta, GE. A fost o intalnire interactiva din care am aflat de multe moduri de a privi lumea din jurul nostru atunci cand dorim sa dezvoltam o afacere” – Moldoveanu Stefan Aurel, elev la Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice Ioan N. Socolescu din Bucuresti.

“Este al doilea an in care voluntarii GE se implica in acest proiect, alaturi de Junior Achievement, continuand parteneriatul pe care il avem la nivel local de 10 ani. Ne-am luat un angajament  pe termen lung de a raspunde provocarilor educationale impreuna, dezvoltand  programe specializate pentru elevi, care sa le ofere acestora o sansa in plus: de a cunoaste lumea antreprenoriala, de a intelege procesele economice si in primul rand, de a dobandi competentele de valorizare personala si educatia pentru cariera“, a declarat domnul Cristian Colteanu, Presedinte & CEO al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

General Electric este partener al Junior Achievement Romania de 10 ani si de 25 de ani al Junior Achievement Worldwide.

Echipa General Electric participanta la sesiune:1. Cristian Colteanu, President & CEO for Romania, Bulgaria and Moldova2. Carmen Neagu, GE Energy – Executive Regional Sales Manager 3. Adriana Mircea, Marketing Manager 4. Nicoleta Ivanov, Quality & Regulatory Affairs Manager 5. Luminita Dinca, HR Operational Manager 6. Iustin Birnescu, Financial Controller

Programul Compania ii ajuta pe tineri sa afle concret ce inseamna sa fii antreprenor prin activitati care presupun introducerea pe piata a unui produs sau serviciu viabil, infiintarea, functionarea si mentinerea pe piata a unei afaceri. Prin parcurgerea tuturor etapelor necesare functionarii unei companii reale, de la studiu de fezabilitate, atragerea de capital, organizarea companiei, pana la planul de afaceri si efectuarea inregistrarilor contabile, elevii isi dezvolta abilitati de leadership, de comunicare in echipa, capacitatea de a lucra in conditii economice reale. Website: www.compania.jaromania.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/20-de-liceeni-antreprenori-fata-in-fata-cu-echipa-manageriala-general-electric