6000 de elevi de liceu isi dezvolta competentele antreprenoriale cu sprijinul Citi Foundation si Junior Achievement

BUCURESTI - 25 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, CSR

Investitia Citi Foundation in Romania se ridica la suma de un milion de dolari din anul 2000 pana in prezent.

Parteneriatul dintre Citi si Junior Achievement face parte din programul global Pathways to Progress, oferind tinerilor instrumentele de dezvoltare profesionala si oportunitatile de care au nevoie pentru a fi competitivi in economia secolului 21.

Peste 6000 de elevi de liceu din Romania vor beneficia gratuit in acest an scolar de sprijin in dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin invatare interactiva, complementara curriculei teoretice obisnuite.

Elevii vor avea oportunitatea de a intelege cum functioneaza o companie, cum se identifica un produs sau un serviciu cu potential pe piata, cum se construieste un plan de afaceri, facand astfel primii pasi spre lansarea unei companii reale.

Peste 150 de cadre didactice din 130 de unitati de invatamant, cu sprijinul angajatilor Citi Romania, vor asigura implementarea programului la clasa, oferind un mix adecvat de cunostinte teoretice si sfaturi practice.

Participantii in program beneficiaza gratuit de materiale dedicate, precum ghidul profesorului si al consultantului voluntar, de manualul elevului “Fii antreprenor!” precum si de alte materiale auxiliare.

”La nivel global, aproximativ 75 de milioane de tineri sunt in cautarea unei cariere potrivite. Pentru a-si spori sansele in competitia pentru oportunitati economice si pentru a avea succes in economia secolului 21, acesti tineri au nevoie de un mix de educatie, angajabilitate, spirit antreprenorial si abilitati de leadership. Prin parteneriatul de peste 15 ani cu Junior Achievement, ne pastram angajamentul de a pregati noua generatie din Romania pentru succes pe o piata din ce in ce mai competitiva”, a spus Tibor Pandi, Director General Citi Romania.

“Elevii nostri se familiarizeaza cu antreprenoriatul si incep sa inteleaga bazele afacerii, avantajele competitive si importanta eticii in business. Interesul maxim a aparut in momentul in care si-au organizat propriile firme, le-au promovat, au realizat cataloage de produse sau alte materiale publicitare, au negociat si au incheiat tranzactii intre ei”, a explicat Lacramioara Grosu, profesor la Liceul Tehnologic “Ion Creanga” din Curtici.

Programul face parte din angajamentul pe termen lung al Citi de a imbunatati accesul tinerilor din Romania la educatie financiara si antreprenoriala. In perioada 2012-2015, cu sprijinul financiar al Citi Foundation, 15.000 de elevi din peste 70 de orase din Romania au deprins bazele antreprenoriatului si au dezvoltat impreuna peste 2600 de planuri de afaceri. Peste 70 consultanti voluntari Citi Romania au dedicat in total peste 240 de ore de voluntariat la clasa sau in mediul online, oferind feedback si recomandari de imbunatatire pentru ideile tinerilor.

Parteneriatul dintre Citi si Junior Achievement dateaza din anul 2000, iar investitia Citi in programele Junior Achievement in Romania depaseste un milion de dolari.

###

Despre Citi Romania

Citi este prezenta in Romania inca din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare de inalta calitate companiilor locale si multinationale, intreprinderilor mici si mijlocii, sectorului public si organizatiilor non-profit. Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa www.citibank.ro. 

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii globale de servicii financiare, detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 160 de tari din lume. Citi furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare pentru persoane fizice, activitati bancare si de investitii pentru companii, garantii bancare si managementul averilor. 

Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

Despre Citi Foundation

Misiunea Citi Foundation este de a sprijini progresul economic si de a imbunatati nivelul de trai in comunitatile din intreaga lume. Depunem eforturi sustinute pentru a spori incluziunea financiara, pentru a facilita accesul tinerilor la oportunitati profesionale si pentru a dezvolta zonele urbane. Printr-o abordare denumita ”mai mult decat filantropie”, valorificam experienta Citi si a angajatilor nostri pentru a ne indeplini misiunea, promovand leadershipul si inovatia. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/6000-de-elevi-de-liceu-isi-dezvolta-competentele-antreprenoriale-cu-sprijinul-citi-foundation-si-junior-achievement