9000 de elevi pentru o zi in job shadowing

BUCURESTI - 3 martie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

9 000 de elevi cu varsta intre 7 si 19 ani din 213 orase si localitati participa la Job Shadow Day 2011.

 Job Shadow dezvolta relatia dintre scoala si comunitatea locala prin faptul ca profesorii sunt cei care incheie parteneriate cu comunitatea de afaceri pentru implicarea elevilor pentru o zi in viata reala a companiilor locale. O data formate aceste parteneriate, apropierea scolii de companiile si de institutiile publice locale si schimbul de informatii si bune practici devine o obisnuinta benefica tuturor. 

Daniela Staicu, Marketing Manager, Junior Achievement Romania

Cu o traditie de 14 ani in Statele Unite ale Americii si 9 ani in Romania, programul eveniment Junior Achievement “Job Shadow Day” se desfasoara anual in 11 tari din Europa, in Statele Unite ale Americii, Canada, Hong Kong si Japonia si are ca scop creare unei interactiuni intre tineri si comunitatea de afaceri locala prin promovarea unei mai bune intelegeri a functionarii unei companii, ce inseamna sa lucrezi intr-o companie si ce calitati sunt cautate de angajatori.

In acest an, peste 220 de institutii de invatamant din tara si 9.000 de elevi cu varsta intre 7 si 19 ani din 213 orase si localitati participa la Job Shadow Day 2011. In timp ce 2.000 de elevi din clasele a 11-a si a 12-a vor sta pentru o zi “in umbra” unui profesionist dintr-un domeniu in care elevii isi doresc sa lucreze, 7.000 de elevi din clasele I-X vor merge in vizita la locul de munca al unuia din parinti. Job Shadow Day la companii pentru elevii din Bucuresti se va derula pe 15 aprilie, in cadrul targului international “Targul Absolventilor 2011” (www.targulabsolventilor.ro)

O zi de shadowing le ofera elevilor o perspectiva  a  realitatii  de la locul de munca intr-o companie si incurajeaza implicarea companiilor si institutiilor publice prin angajatii participanti in proiect si mediatizarea ofertelor de pe piata muncii. Job Shadow Day incearca sa le ofere tinerilor raspunsuri la intrebari precum: „Ce  vreau sa devin dupa ce termin scoala? Care este cel mai potrivit loc de munca pentru mine?” dar si companiilor, la intrebarile: „Cum vor fi viitorii angajati? Cu ce cunostinte pleaca din scoala? Ce asteptari au tinerii de la locul de munca?”

„Job Shadow dezvolta relatia dintre scoala si comunitatea locala prin faptul ca profesorii sunt cei care incheie parteneriate cu comunitatea de afaceri pentru implicarea elevilor pentru o zi in viata reala a companiilor locale. O data formate aceste parteneriate, apropierea scolii de companiile si de institutiile publice locale si schimbul de informatii si bune practici devine o obisnuinta benefica tuturor”, declara Daniela Staicu, Marketing Manager, Junior Achievement Romania.

Localitatile si orasele in care se deruleaza Job Shadow Day 2011:Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Barlad, Beclean, Bistrita, Botosani, Braila, Branesti, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calafat, Campia Turzii, Campina, Campulung, Caracal, Chiotorani, Cisnadie, Cochireleanca, Codlea, Comanesti, Constanta, Copsa Mica, Corabia, Craiova, Crucea, Curtea de Arges, Dragotesti, Drobeta Turnu-Severin, Falticeni, Fieni, Focsani, Galati, Geoagiu, Gura Humorului, Gurahont, Halaucesti, Horezu, Horia, Hunedoara, Ianca, Iasi, Ion Creanga, Lunca Banului, Mangalia, Maracineni, Marghita, Medias, Mereni, Miroslava, Motoseni, Negoiesti, Ocna Mures, Oltenita, Onesti, Oradea, Orovita, Orodel, Pangarati, Pascani, Petelea, Petrila, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Rosiori de Vede, Runcu, Sannicolau Mare, Satu Mare, Scornicesti, Sibiu, Sighetul Marmatiei, Sighisoara, Slatina, Stanca, Stei, Suceava, Targoviste, Targu Bujor, Targu Carbunesti, Targu Frumos, Targu Mures, Targu Neamt, Targu Jiu, Tecuci, Teius, Timisoara, Trusesti, Turda, Vadu Izei, Vatra Dornei, Videle, Vladeni, Voluntari, Zalau.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/9000-de-elevi-pentru-o-zi-in-job-shadowing