Antreprenoriat si consultanta gratuita pentru ideile de afaceri ale elevilor brasoveni

Brasov - 13 mai 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Junior Achievement (JA) si EximBank au organizat o intalnire cu tineri intreprinzatori din 13 licee brasovene in cadrul careia elevii au primit consultanta pentru mini-companiile pe care le-au creat, acesta fiind ce-l de-al saptelea eveniment organizat in cadrul programelor de antreprenoriat Compania si Enterprise Without Borders.

De la demararea acestui proiect, aproape 1.000 de liceeni cu veleitati de antreprenoriat, din Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Iasi, Oradea si Cluj-Napoca, au primit feedback atat din partea reprezentantilor JA, cat si a consultantilor EximBank.

In cadrul intalnirii gazduite de Colegiul National de Informatica Grigore Moisil din Brasov, elevilor li s-au prezentat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, iar cele cateva mini-companii JA care si-au prezentat ideile de afaceri au primit feedback de la expertii EximBank si sfaturi pentru obtinerea de finantare pentru derularea afacerii.

La concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch, tinerii inscrisi au avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este creativa si fezabila. Juriul, format din reprezentanti ai EximBank si ai Colegiul National de Informatica Grigore Moisil, a ales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participantii.

"Sprijinim tinerii sa-si transpuna ideile in planuri de afaceri fezabile, ii indrumam sa-si infiinteze companii proprii si, mai ales, sa incheie afaceri cu companii similare din alte tari prin portalul de comert exterior deschis de JA Europe. Este un exercitiu serios si ne implicam direct pentru ca vrem sa contribuim la formarea unei noi generatii de intreprinzatori romani care vor avea mai multe sanse sa se lanseze cu succes pe pietele internationale", a spus Maria Sandor, consilier al presedintelui EximBank.

Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Colegiul National de Informatica Grigore Moisil din Brasov.

Programul Compania ii ajuta pe tineri sa afle concret ce inseamna sa fii antreprenor prin activitati care presupun introducerea pe piata a unui produs sau serviciu viabil, infiintarea, functionarea si mentinerea pe piata a unei afaceri. Prin parcurgerea tutoror etapelor necesare functionarii unei companii reale, de la studiu de fezabilitate, atragerea de capital, organizarea companiei, pana la planul de afaceri si efectuarea inregistrarilor contabile, elevii isi dezvolta abilitati de lidership, de comunicare in echipa, capacitatea de a lucra in conditii economice reale.Website: www.compania.jaromania.org

Programul Enterprise without Borders este un program international de educatie antreprenoriala pentru tineri care le ofera oportunitatea de a se pregati pentru cariera de antreprenor sau manager prin experienta conducerii propriei companii pe o piata internationala. Tinerii studiaza valoarea comertului european, dobandesc abilitati pentru a functiona pe o piata internationala si stabilesc colaborari intre scoli din diferite tari, participante la schimburile comerciale pilot.Website: http://www.ewb.jaromania.org

Liceele brasovene invitate: COLEGIUL DE STIINTE ALE NATURII EMIL RACOVITA (Brasov), COLEGIUL TEHNIC MIRCEA CRISTEA (Brasov), COLEGIUL TEHNIC IOSIF SILIMON (Brasov), COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA GRIGORE MOISIL (Brasov), COLEGIUL NATIONAL ECONOMIC ANDREI BARSEANU (Brasov), COLEGIUL TEHNIC TRANSILVANIA (Brasov), COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI (Brasov), COLEGIUL TEHNIC SIMION MEHEDINTI (Codlea), COLEGIUL TEHNIC AUREL VIJOLI (Fagaras), COLEGIUL NATIONAL RADU NEGRU (Fagaras), LICEUL TEORETIC MIHAIL SAULESCU (Predeal), GRUP SCOLAR INDUSTRIAL RASNOV (Rasnov),LICEUL GEORGE MOROIANU (Sacele).

Pentru informatii suplimentare:

Junior Achievement Romania

Dorin Calin - Program Manager

Tel: +40 730 330 883, E-mail: dorin.calin@jaromania.org

Website: www.jaromania.org

 

EximBank

Miruna Lebedencu - Consiler Relatii Publice si Marketing

Tel: 021/405.30.90, E-mail: miruna.lebedencu@eximbank.ro

Website: www.eximbank.ro

Nota pentru editori:Despre EximbankEximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare, asigurare - ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene.