Elevii din Alba invata cum pot deveni antreprenori in domeniul agricol

Alba Iulia - 24 martie 2017

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, CSR, Agricultura

Elevii de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud si elevii de clasa a VIII-a din scolile din regiune au participat miercuri, 22 martie, la primul Innovation Day™ – eveniment educational organizat de Junior Achievement (JA) Romania.

Elevii din Alba invata cum pot deveni antreprenori in domeniul agricol

Cu ocazia primului Innovation Day™, elevii inscrisi in competitia europeana JA Compania Anului 2017 si-au prezentat ideea de start-up in cadrul unui targ de produse si servicii, unde au putut sa interactioneze cu clienti reali, sa obtina feedback din partea lor si sa initieze vanzari.

Anul acesta, elevii s-au orientat spre afaceri simple si necesare in comunitate, una dintre ideile echipelor fiind producerea si comercializarea de legume proaspete, plante aromatice, flori, aranjamente florale si rasaduri. Echipele se vor pregati in urmatoarea perioada pentru Finala Nationala JA Compania Anului 2017, care se va desfasura in data de 24 mai, la Bucuresti.

De asemenea, 11 echipe formate din elevi de liceu si elevi de clasa a VIII-a, care nu sunt inscrisi in competitia JA Compania Anului 2017, au participat la Innovation Camp™ – o competitie de idei pe o tema din domeniul agribusiness. Elevii si-au dezvoltat gandirea antreprenoriala, creativitatea, abilitatile de lucru in echipa, de comunicare si prezentare in public si capacitatea de a gasi solutii de afaceri inovatoare.

Elevii de clasa a VIII-a au participat si la un tur al fermei didactice a liceului, vizitand sera de legume si zarzavaturi si livada. Experienta din cadrul Innovation Day™ le-a crescut interesul pentru invatamantul agricol, iar Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud este acum una dintre optiunile lor.

Colaborarea cu JA Romania a adus un val de entuziasm si mobilizare, atat in randul elevilor, principalii beneficiari, cat si al cadrelor didactice. Un exemplu de implicare este reabilitarea si utilizarea serei didactice, dupa o perioada indelungata. Acesta reprezinta acum una dintre principalele resurse ale elevilor pentru participarea la JA Compania Anului. Materialele oferite pentru lectiile de educatie antreprenoriala – manualele, caietele de lucru ale elevilor si, mai nou, studiile de caz – aduc o binemeritata prospetime, daca e sa ne raportam la ceea ce exista ca material-suport didactic pentru educatia antreprenoriala, iar oportunitatea de a experimenta practic ceea ce pana acum invatau doar in teorie ii entuziasmeaza pe elevi. Elevii implicati devin mai dezinvolti, mai increzatori in fortele proprii si isi dezvolta capacitatea de a colaboraa declarat Simona Pacurar, profesor la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”.

Evenimentul organizat la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud este primul dintr-o serie de opt organizate de JA Romania in liceele agricole din tara.

Cele opt licee agricole fac parte din programul „LICEELE AGRICOLE – HUB-URI LOCALE PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI SI MIJLOCII”, sustinut financiar de Romanian American Foundation si de JA Romania, in calitate de partener educational. Programul are ca obiectiv sprijinirea liceelor agricole sa ofere programe educationale relevante pentru economia locala, care sa puna accentul pe formarea viitorilor fermieri si a intreprinzatorilor agricoli mici si mijlocii.

Urmatorul Innovation Day™ va fi organizat la Colegiul „Emil Negrutiu” din Turda, in data de 3 aprilie.

Informatii pentru editori

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. In prezent, 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din 1.450 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri.

Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati:

Dorin Calin

National Operations Manager JA Romania

dorin.calin@jaromania.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/elevii-din-alba-invata-cum-pot-deveni-antreprenori-in-domeniul-agricol