Liceenii isi incubeaza ideile de afaceri in programul Junior Achievement BizzFactory

BUCURESTI - 17 aprilie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare

Live site

50 de companii-pilot create de elevii din Bucuresti in cadrul programului de antreprenoriat al Junior Achievement Romania au participat la targul local Compania organizat pe 11 aprilie la Liceul Teoretic National. Dintre acestea, zece echipe au fost selectate pentru a participa la faza nationala de incubare BizzFactory, in cadrul careia vor primi feedback de la consultanti voluntari cu expertiza in diferite domenii, pentru a-si imbunatati pilotul de afacere.

elevi impreuna cu profesoara la targul local Compania

elevi impreuna cu profesoara la targul local Compania

Peste 150 de liceeni si-au expus produsele si serviciile pilot create in cadrul programului de antreprenoriat Compania, la targul local care a avut loc la Liceul Teoretic National din Bucuresti.

Juriul a fost format din reprezentanti ai liceului gazda, ai reprezentanti ai TMF Group si Amway Romania si un reprezentant al organizatiei Junior Achievement Romania. Echipele de liceeni au fost coordonate de profesoara Ecaterina Botez de la Liceul Teoretic National.

Echipa clasata pe primul loc (SoftPad), formata de elevi de la Colegiul National Gheorghe Lazar si Liceul Teoretic National, a conceput o platforma educationala online care isi propune sa ajute tinerii sa invete notiuni elementare despre bursa de valori, prin informatii si simulari online.

Ideea ne-a venit dupa ce am vazut o prezentare la Bursa de Valori si am vizionat filmul Lupul de pe Wall-Street. Suntem pasionati de programare si ne-am gandit sa cream un soft educational prin care sa pregatim viitorii utilizatori care investesc la bursa. Sincer, am fost sceptici la inceput si am ramas placut surprinsi ca lumea ne-a apreciat si ne-a dat feedback pozitiv. Rezultatul obtinut ne-a ambitionat, ne-a dezvoltat ca echipa si ne-a unit”, a spus George Pantila, elev in clasa a X-a la Colegiul National Gheorge Lazar, reprezentant al echipei SoftPad.

Pe locul doi s-a clasat echipa O’Marc Holidays care a conceput schite pentru casute modulare de vacanta construite din materiale reciclate destinate turistilor cu venituri mici. Juriul a oferit locul trei mini-companiei STUP, formata din elevi de la Colegiul National Sfantu Sava. Tinerii si-au propus sa ofere celor mai mici oportunitatea de a invata practic in cadrul unor cluburi specializate pe teme precum stiintele naturii, limbi, arte, stiinte socio-umane si reale.

In faza de incubare, toate cele 32 de echipe selectate la nivel national vor interactiona cu consultanti voluntari cu experienta in domenii esentiale pentru dezvoltarea unui startup. La finalul acestei etape, cele mai bune echipe vor concura la finala nationala a competitiei Compania Anului care va avea loc pe 28 mai, in Bucuresti.

Echipa castigatoare va reprezenta Romania la Junior Achievement-Young Enterprise Company of the Year Competition care va avea loc in Estonia, la Talinn, intre 22 si 25 iulie 2014.

Partenerii de anul acesta ai programului de antreprenoriat pentru liceeni sunt: Amway, Arcelor Mittal, Du Pont, HP, Rotary Club Ramnicu Valcea, GE, Intel si Metro.

Contact: Dorin Calin, Manager Program, Junior Achievement Romania

dorin.calin[at]jaromania.org, 0730 330 883