Recunoastere la nivel european pentru impactul programelor educationale din Romania

BUCURESTI - 25 aprilie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, CSR

Bucuresti, 21 aprilie 2016 – Junior Achievement (JA) Romania a primit distinctia JA Europe Model Organisation in cadrul ceremoniei anuale, desfasurate la nivel european, in Amsterdam, in semn de apreciere pentru impactul programelor de educatie antreprenoriala, financiara si orientare profesionala. Echipa romaneasca a primit acest premiu in al saselea an consecutiv, in urma unei evaluari ce a inclus rezultatele din 39 de tari europene.

Recunoastere la nivel european pentru impactul programelor educationale din Romania

“Cei peste 280.000 de elevi si studenti care au participat in ultimul an scolar la programele implementate de Junior Achievement in Romania reprezinta aproape 12% din totalul elevilor si studentilor inregistrati in Romania. Suntem in continuare intr-o etapa de dezvoltare, pentru a permite accesul gratuit  unui numar cat mai mare de profesori, elevi si studenti, in sistemul educational formal. Folosind activitatile de la clasa si interactia permanenta cu mediul economic, ei ajung sa descopere, sa exploreze si sa experimenteze activitati intraprenoriale si antreprenoriale intr-un mediu orientat spre lumea de dincolo de bancile scolii, sa dobandeasca abilitati si competente care sa le permita o viata independenta financiar si un loc de munca cat mai potrivit, dupa absolvire.

Suntem recunoscatori pentru sprijinul pe care l-am primit din partea profesorilor din unitatile de invatamant, inspectoratelor scolare cu care colaboram, voluntarilor din mediul de afaceri si bineinteles companiilor care ne sustin financiar activitatea. Tuturor le dedicam acest premiu!” a declarat Stefania Popp, CEO JA Romania.

Programele desfasurate de JA in Romania adapteaza expertiza internationala la specificul local, propunand activitati de tipul learning by doing pentru elevi si studenti, in functie de specificul de varsta, cu scopul de a-i pregati pentru realitatea economica pentru o cariera de succes si pentru viata.

Informatii pentru editori

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Persoana de contact

Catalina Azamfirei, Manager de Marketing si Comunicare, JA Romania

E-mail: catalina.azamfirei@jaromania.org

Telefon: 0733 243 751

http://www.jaromania.org