Sesiune de consultanta EximBank si JA Romania pentru ideile de afaceri ale elevilor timisoreni

Timisoara - 26 mai 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Timisoara, 26 mai 2011 – Junior Achievement (JA) si EximBank au organizat, pentru prima data la Timisoara, o sesiune de lucru cu tineri «intreprinzatori» din 25 licee, in cadrul careia elevii au primit consultanta pentru mini-companiile pe care le-au creat, aceasta fiind cea de-a noua intalnire organizata in cadrul programelor de antreprenoriat Compania si Enterprise Without Borders.

”Tinerii cu care ne-am intalnit au fost extrem de receptivi la recomandarile si sugestiile noastre pentru ca sunt dornici sa invete pentru a deveni independenti si performanti. Multe dintre ideile de afaceri pe care le dezvolta ei sunt fezabile si au potential de crestere. In compania lor, viitorul arata bine.”

Maria Sandor, consilier al presedintelui EximBank

De la demararea acestui proiect, circa 1.200 de liceeni cu abilitati antreprenoriale, din Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Iasi, Oradea, Cluj-Napoca, Brasov si Constanta au primit feedback atat din partea reprezentantilor JA, cat si a consultantilor EximBank. Evenimentul de la Timisoara incheie aceasta serie de intalniri incepute in Bucuresti in noiembrie 2011.

In cadrul intalnirii gazduite de Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timisoara, elevilor li s-au prezentat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, iar cele cateva mini-companii JA care si-au prezentat ideile de afaceri au primit feedback de la expertii EximBank si sfaturi pentru obtinerea de finantare pentru derularea afacerii.

La concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch, tinerii inscrisi au avut la dispozitie 3 minute pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este creativa si fezabila. Juriul, format din reprezentanti ai EximBank si ai Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, a ales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participantii.

Tinerii cu care ne-am intalnit au fost extrem de receptivi la recomandarile si sugestiile noastre pentru ca sunt dornici sa invete pentru a deveni independenti si performanti. Multe dintre ideile de afaceri pe care le dezvolta ei sunt fezabile si au potential de crestere. In compania lor, viitorul arata bine.”, a spus Maria Sandor, consilier al presedintelui EximBank.

Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timisoara.

Programul Compania ii ajuta pe tineri sa afle concret ce inseamna sa fii antreprenor prin activitati care presupun introducerea pe piata a unui produs sau serviciu viabil, infiintarea, functionarea si mentinerea pe piata a unei afaceri. Prin parcurgerea tuturor etapelor necesare functionarii unei companii reale, de la studiu de fezabilitate, atragerea de capital, organizarea companiei, pana la planul de afaceri si efectuarea inregistrarilor contabile, elevii isi dezvolta abilitati de leadership, de comunicare in echipa, capacitatea de a lucra in conditii economice reale.

Website: www.compania.jaromania.org

Programul Enterprise Without Borders este un program international de educatie antreprenoriala pentru tineri care le ofera oportunitatea de a se pregati pentru cariera de antreprenor sau manager prin experienta conducerii propriei companii pe o piata internationala. Tinerii studiaza valoarea comertului european, dobandesc abilitati pentru a functiona pe o piata internationala si stabilesc colaborari intre scoli din diferite tari, participante la schimburile comerciale pilot.

Website: http://www.ewb.jaromania.org

Lista institutiilor de invatamant timisorene invitate:

COLEGIUL ECONOMIC F. S. NITTI

Website: www.eximbank.ro

Nota pentru editori:

Despre Eximbank

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare, asigurare - ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/sesiune-de-consultanta-eximbank-si-ja-romania-pentru-ideile-de-afaceri-ale-elevilor-timisoreni