Din seria Scriitori romani de succes: Tudor Octavian lanseaza maine o noua carte, Povestiri alese

BUCURESTI - 2 mai 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

“Cand sunt intrebat cum imi procure subiectele, cum imi scriu cartile, stiu ca, de fapt, intereseaza reteta. Secretul de fabricatie. Metoda cu care oricine poate construi un subiect atragator si redacta un text cu ecou la cititori (...) Scrisul zilnic cere energie, furie si un dram de disperare, vecina cu ticneala” – Tudor Octavian

Din seria Scriitori romani de succes: Tudor Octavian lanseaza maine o noua carte, Povestiri alese

Maine, 3 mai, la ora 12.30, in piata Universitatii, Tudor Octavian isi lanseaza cea mai recenta aparitie editoriala: “Povestiri alese” – doua volume de proza scurta, intr-o prezentare de exceptie. Aproximativ 350 de istorii, mai vesele si mai triste, cu o ironie fina sau, dimpotriva, uneori de-a dreptul caustice, Povesirile alese ale lui Tudor Octavian nu te pot lasa indiferent. Este practic imposibil sa nu te regasesti in unele dintre pataniile lui Vasile B., simplu cetatean, devenit deja emblematic pentru “scriitorul de la pagina 3”, si e greu sa-ti retii zambetul din coltul gurii sau chiar hohotul de ras.

“Povestiri alese” este prima carte dintr-un proiect editorial ambitios al Jurnalului National, “Scriitori romani de succes”, iar lansarea acestei carti in cadrul Zilei Internationale a Libertatii Presei nu este intamplatoare: Tudor Octavian si-a facut deja o cariera (si) din meseria de “scriitor la ziar”. Despre toate acestea, insa, vom dezbate maine, impreuna cu autorul si cu Marius Tuca, la ora 12.30, in Piata Universitatii, la o lansare de carte cu cantec, invitati si autografe. Jurnalistii – colegi de breasla ai autorului – sunt indeobste bineveniti.

NB
“Cum trebuie citite povestirile:
La intamplare.
Iar cele mai bune de doua ori.
Povestesc, deci exist” – Tudor Octavian, “Povestiri alese”, 2006

Despre Jurnalul National

Tudor Octavian (n. 12 decembrie 1939). Studii de arhitectura si filologie. Debut la Editura Eminescu, in 1968, cu volumul Povestiri diferite, recomandat de Adrian Marino. In presa a lucrat la Viata Studenteasca, Amfiteatru, Flacara, Romania Libera, Academia Catavencu si National. In prezent, este editorialist la Jurnalul National si senior editor la Gazeta Sporturilor. A sustinut, in revistele de cultura si in presa cotidiana, rubrici de critica de arta, timp de cateva decenii. A publicat mai multe volume de proza: Noiembrie viteza, Banda lui Mobius (romane), Istoria unui obiect perfect, Mihai, stapanul, si sluga lui, Mihai (povestiri), Sortiti iubirii, Firul principal, Cuadratura cercului, Motivul – Celalalt – Afara din joc (romane). Dupa 1990 a publicat doua antologii de pamflete – Tratat de injuraturi, volumele 1 si 2, precum si mai multe volume de povestiri: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri, Momente, schite, insemnari, Prosti, dar multi, Povestiri foarte scurte, Alte povestiri. A publicat, de asemenea, si cateva monografii de arta ce s-au bucurat de un real succes.

Pentru detalii suplimentare, contactati:
Jurnalul National
Ruxandra PRedescu - Coordonator Relatii Publice
M: 0748 148 700

ruxandra.predescu@jurnalul.ro