In seara asta, la Casa Capsa: 'Pastile romanilor' in procente

BUCURESTI - 17 aprilie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Jurnalul National prezinta astazi o noua Editie de colectie, dedicata, in aceasta saptamana, Sfintelor Sarbatori de Pasti – prilej pentru o noua intalnire la Casa Capsa.
Editia de colectie, intitulata “Pastile romanilor” are la baza un sondaj, realizat de CURS, referitor la traditia sarbatoririi Invierii pe plaiurile mioritice.

In seara asta, la Casa Capsa: 'Pastile romanilor' in procente

Astfel, 47 la suta dintre romani considera Pastile drept cea mai importanta sarbatoare religioasa, insa doar o cincime din populatie tine post (de doua ori mai multe femei decat barbati). Aproape toti romanii (90 la suta) prefera sa-si petreaca Pastile in familie, iar cei care calatoresc iau cel mai mult in considerare destinatii precum Grecia si Israelul. Nici traditionala “curatenie de Pasti” nu a scapat necercetata de catre cei de la CURS: jumatate dintre romani incep aranjarea casei cu doua saptamani inainte de eveniment si doar o mica parte a populatiei lasa aceasta activitate pentru ultimele doua-trei zile. Din Editia de colectie de astazi mai puteti afla si ce anume se afla pe masa traditionala de Pasti, dar si cat cheltuie romanii pentru aceasta sarbatoare.

Vom discuta pe larg detaliile acestui sondaj CURS in aceasta seara, de la ora 19, la Casa Capsa. Invitati ne sunt etnologi de seama, reprezentanti ai Patriarhiei, istorici si, atentie, un maestru bucatar!

Va asteptam si pe dumneavoastra sa ne fiti alaturi si sa aflam, in detaliu, despre Pastile romanilor!

Despre Jurnalul National

Evenimentul va avea loc astazi, 17 aprilie (ora 19), la Braseria Capsa, in Calea Victoriei nr. 36


Pentru confirmari de participare si/sau detalii suplimentare va rog contactati:
Jurnalul National - Ruxandra PRedescu
M: 0748 148 700
ruxandra.predescu@jurnalul.ro