Două noi case Hope and Homes for Children au fost cofinanțate și mobilate de JYSK

BUCURESTI - 18 ianuarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail, CSR

24 de copii cu nevoi speciale severe vor fi curând mutați în cele două case familiale deschise de Hope and Homes for Children în Bistrița-Năsăud, din cele 3 necesare închiderii definitive a Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița. Toate cele 3 case sunt ridicate cu cofinanțare JYSK România și, de asemenea, sunt complet mobilate și utilate cu susținerea companiei.

Casa HHC nr. 118 Bistrita-Nasaud

Casa HHC nr. 118 Bistrita-Nasaud

 Încă de la începutul colaborării noastre cu Hope and Homes for Children România, a contat foarte mult să găsim un partener credibil, organizat și cu o viziune bine definită. În Hope and Homes for Children am găsit numeroase motive pentru a dezvolta această relație care, iată, durează de 5 ani, perioadă în care JYSK a mobilat 19 case de tip familial și 3 apartamente familiale.  

Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria

24 de copii cu nevoi speciale severe vor fi curând mutați în cele două case familiale deschise de Hope and Homes for Children în Bistrița-Năsăud, din cele 3 necesare închiderii definitive a Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița. Toate cele 3 case sunt ridicate cu cofinanțare JYSK România și, de asemenea, sunt complet mobilate și utilate cu susținerea companiei. 

Odată cu închiderea Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița se finalizează procesul de dezinstituționalizare din județ. Este ultimul centru de plasament din Bistrița-Năsăud, iar pentru închiderea lui sunt necesare 3 case. Cele două case finalizate la începutul anului 2022 se află în localitățile Viișoara și Unirea, iar ce-a de-a treia, o locuință de tip protejat pentru tinerii cu nevoi speciale, se află în construcție. 

JYSK România susține intervențiile Hope and Homes for Children și reforma sistemului de protecție a copilului de peste 5 ani, asigurând în această perioadă mobilarea și dotarea completă a 19 case de tip familial și 3 apartamente familiale la nivel național. Dintre acestea, 6 case familiale se află în Bistrița-Năsăud și au devenit un mediu cald și primitor, apropiat de Acasă, pentru peste 70 de copii.  

„Încă de la începutul colaborării noastre cu Hope and Homes for Children România, a contat foarte mult să găsim un partener credibil, organizat și cu o viziune bine definită. În Hope and Homes for Children am găsit numeroase motive pentru a dezvolta această relație care, iată, durează de 5 ani, perioadă în care JYSK a mobilat 19 case de tip familial și 3 apartamente familiale. Obiectivul Fundației este foarte clar și ușor de înțeles, și anume închiderea tuturor orfelinatelor din România până în anul 2027 și construirea de case de tip familial, similare ca aspect și funcționalitate cu casele familiilor tipice. Este foarte important faptul că aceste case sunt integrate în comunitate: sunt construite în zone rezidențiale, unde copiii au vecini, interacționează cu alți copii din comunitate și învață să trăiască asemenea unei familii. La Bistrița-Năsăud, întâmplător, a fost construită și prima casă mobilată cu produse JYSK în urmă cu 5 ani. Acum, implicarea JYSK a fost mai mare decât la casele precedente, în sensul că de această dată casele nu sunt doar mobilate de JYSK, ci și cofinanțate.”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.   

Casele familiale construite de Hope and Homes for Children sunt o alternativă de locuire pentru copiii și tinerii din centrele de plasament, odată cu închiderea definitivă a acestora. Terenul pentru fiecare casă a fost achiziționat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar casele, pe măsură ce au fost finalizate, au fost donate și au intrat în patrimoniul autorităților locale. 

„Ca să îngrijești un copil, ai nevoie de timp. Nu e ceva ce poți face de pe azi pe mâine. Ca să îngrijești mulți copii, ai nevoie de mult timp. Cu răbdare, migală și atenție. E ceea ce am făcut împreună cu partenerii noștri la Bistrița. Pentru că proiectele mari cer timp și dedicație. Chiar dacă se schimbă (și nu neapărat în bine) lumea din jurul nostru, chiar dacă lucrăm într-un mediu mai instabil decât oricând, mergem înainte și facem bine, spunem noi, lucrurile pe care le facem. Schimbăm în bine viețile copiilor pe care avem onoarea să-i sprijinim.” declară Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe, Hope and Homes for Children.  

AICI puteți urmări turul casei cu numărul 118 din Bistrița-Năsăud, gazde Alexandra Ungureanu și Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria, în cadrul unei transmisii Live ce a avut loc recent. 

Cea mai recentă campanie Hope and Homes for Children trage un semnal de alarmă cu privire la numărul încă mare de copii, 3810, care trăiesc în 141 de centre de plasament, în România. Spune și tu #SuntAici și vezi mesajul-manifest al campaniei, aici.

Despre JYSK Romania SRL

JYSK GROUP îşi are rădăcinile în Scandinavia: Primul magazin s-a deschis în Danemarca în 1979. În prezent, JYSK GROUP are peste 3000 de magazine şi 26.500 de angajaţi în 50 de ţări.
JYSK GROUP doreşte să-şi facă simţită prezenţa peste tot în lume, având oferte excelente pentru fiecare. Fondatorul şi proprietarul JYSK GROUP este Lars Larsen. Cifra totală de afaceri a grupului JYSK este de 4.4 miliarde euro.