JYSK și Ecotic lansează o campanie de conștientizare a importanței reciclării

BUCURESTI - 14 aprilie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in ONG, Retail, CSR

ECOTIC împreună cu JYSK demarează o campanie de conștientizare a publicului larg în ceea ce privește colectarea separată în vederea reciclării a deșeurilor de baterii, becuri, neoane și electronice mici.

 Cu puțin efort din partea noastră, ducând-le la un punct de colectare selectivă în loc să le aruncăm la coșul de gunoi de acasă, avem două beneficii importante: nu aruncăm substanțe nocive în mediu și, în plus, recuperăm materia primă din care sunt realizate și o reutilizăm pentru fabricarea de noi produse. 

Raluca Dascălu, Communications Manager JYSK România

ECOTIC împreună cu JYSK demarează o campanie de conștientizare a publicului larg în ceea ce privește colectarea separată în vederea reciclării a deșeurilor de baterii, becuri, neoane și electronice mici.

Toate cele 118 magazine JYSK sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate. În perioada următoare, clienții JYSK vor primi la casa de marcat mini recipiente GRATUITE destinate colectării separate de baterii portabile la domiciliu*.

Ce poți să aduci la recipientul dedicat?

- Baterii portabile consumate (AA, AAA, baterii tip pastila, baterii de telefon/laptop/cameră foto)

- Becuri/neoane stricate

- Electronice uzate de mici dimensiuni (mouse, tastatura, telecomanda, încărcătoare, căști etc).

Ce se întâmplă cu deșeurile aduse la recipient?

Deșeurile aduse la recipientul dedicat vor ajunge pe fluxul reciclării. Astfel, clienții JYSK pot transforma o simpla vizită la magazinul JYSK într-o faptă ce contribuie la protecția mediului înconjurător. Cum se întâmplă asta? Prin predarea deșeurilor electrice și de baterii spre reciclare, materialele periculoase sunt îndepărtate în condiții de siguranță, iar cele care pot fi valorificate ajung materii prime secundare folosite în fabricarea de noi produse.

“Nu cred că ne mai putem imagina viața noastră de astăzi fără toate echipamentele electronice pe care le folosim, fără căști, telefoane, încărcătoare sau baterii. Ne ușurează viața, ne ajută să fim conectați, să ne informăm sau să ne distrăm. Dar ce facem cu ele atunci când devin inutilizabile? Tot evoluția tehnologiei ne dă răspunsul, pentru că majoritatea componentelor din care sunt produse echipamentele electrice și bateriile pot fi reciclate. Cu puțin efort din partea noastră, ducând-le la un punct de colectare selectivă în loc să le aruncăm la coșul de gunoi de acasă, avem două beneficii importante: nu aruncăm substanțe nocive în mediu și, în plus, recuperăm materia primă din care sunt realizate și o reutilizăm pentru fabricarea de noi produse. Păstrați acel bec ars, păstrați acele baterii consumate sau căștile de telefon stricate, țineți-le într-un recipient și, la primul drum până la un magazin, luați-le cu voi și lăsați-le în recipientul special de colectare. Este simplu, dar contează enorm! Fiecare baterie care ajunge în recipientul de colectare, nu în mediu, e un câștig pentru planeta noastră”, spune Raluca Dascălu, Communications Manager JYSK România.    

„JYSK este un exemplu demn de urmat de implicare în inițiative de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu și implicit față de resurse. Împreună cu Raluca am identificat mesajele și cele mai eficiente metode de comunicare pentru a le transmite. Mulțumim pentru parteneriat, împreună facem pași importanți pentru un mediu curat!”, Ema Cumpătă, Coordonator Comunicare ECOTIC.

 

O serie de informații despre importanța colectării selective sunt disponibile pe www.ecotic.ro, pe paginile de social media ale Organizației ECOTIC și pe https://jysk.ro/colectare-selectiva.

ECOTIC a pus la dispoziția publicului larg și un număr dedicat de call center, 021 9641, unde cetățenii pot identifica soluțiile pe care le au la dispoziție pentru predarea deșeurilor electrice și de baterii.

*În limita stocului disponibil.

Despre JYSK Romania SRL

JYSK îşi are rădăcinile în Scandinavia: primul magazin s-a deschis în Danemarca în 1979. În prezent, JYSK are peste 3100 magazine şi 28.500 de angajaţi în 50 de ţări.
JYSK doreşte să-şi facă simţită prezenţa peste tot în lume, având oferte excelente pentru fiecare. Compania este deținută de familia fondatorului original, Lars Larsen, și face parte din Lars Larsen Group.
Cifra totală de afaceri a grupului JYSK este de 4.4 miliarde euro.