JYSK sprijină victimele inundaţiilor din Balcani

BUCURESTI - 28 mai 2014

Comunicat tip General in Social, Retail, CSR

Ca urmare ploilor abundente, regiunea Balcanilor a fost lovită de inundații masive, iar un procent mare din populație a fost afectat de apele în creștere. Ca răspuns, JYSK a trimis un transport de bunuri în valoare de 160.800 de euro pentru Crucea Roșie regională.

JYSK sprijină victimele inundaţiilor din Balcani

Este vorba despre cele mai grave inundații înregistrate în regiune, în ultimii 120 de ani.Mii de oameni au fost evacuați, iar sute de mii de persoane au fost afectate de inundații.JYSK a decis recent să doneze 160,800 euro în produse pentru a ajuta pe cei în nevoie. Bunurile vor fi livrate la zona în care Crucea Roșie din Balcani distribuie ajutoarele.

Produsele pregatite de JYSK pentru acest transport constau în mii de saci de dormit , pilote , perne și pături, trimise din direct din centrul de distribuție din Radomsko, Polonia către zonele afectate.

JYSK va trimite un total de 30.000 de articole către Crucea Roșie.

JYSK deține magazine și în regiunea Balcanilor, iar din păcate cațiva angajați JYSK au fost afectați personal de inundații. Unii și-au pierdut casele, în timp ce altii au fost evacuați și nu știu dacă vor mai avea o casă la care să se întoarcă atunci când apele se vor retrage.

Astfel, angajații JYSK au organizat o colectare de ajutoare în beneficiul colegilor care și-au pierdut casele. Compania JYSK este mândră să susțină aceste eforturi.

"Inundațiile masive și evacuările ulterioare au făcut ca oamenii din această regiune să aiba nevoie de cele mai de bază produse. De aceea am cerut sfatul Crucii Roșii despre cum am putea ajuta , iar acum transportăm o cantitate mare de bunuri în regiune", a spus Directorul de Comunicare și CSR Jonas Schrøder .

Aceasta nu este prima data cand JYSK a oferit ajutor de urgență în urma unui dezastru natural. În 2010 în urma cutremurului catastrofal din Haiti, JYSK a trimis produse în valoare de 147.400 euro constând în pături și saci de dormit pentru SOS Children's Villages.

Despre JYSK Romania SRL

GRUPUL JYSK își are originile în Scandinavia: primul magazin a fost deschis în Danemarca în 1979. Astăzi, GRUPUL JYSK deține peste 2100 magazine și are 18,500 angajați în 36 de țări. În Germania și Austria magazinele poartă numele de Dänisches Bettenlager, iar în celelalte țari JYSK. Ambiția grupului JYSK este să își dezvolte prezența în întreaga lume, oferind o oferta excelentă pentru fiecare. Proprietarul JYSK GRUP este Lars Larsen. Cifra de afaceri a grupului este de 2.9 miliarde euro.