De ce card si nu cash la inchiriere unei masini?

BUCURESTI - 8 august 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Vremurile in care se punea problema daca e nevoie sau nu de o masina pentru vacanta, au apus demult. Indiscutabil, masina a invins, indiferent de structura planului de vacanta, daca vizitarea obiectivelor turistice presupune existenta unui „cartier general” sau toata vacanta consta intr-un turneu, cu stationari pe diverse perioade de timp, in functie de atractia zonelor geografice vizitate. Turistul de astazi are nevoie de libertate, de organizarea timpului in functie de chef, toane si mai ales de prietenii pe care i-a ales drept parteneri de calatorie. Succesul inseamna de fapt o atmosfera placuta, restul aspectelor situandu-se din start intr-un plan secund.

.

De ce card si nu cash la inchiriere unei masini?

Fiecare perioada isi are insa problemele specifice. La inceputurile ei, afacerea rent a car avea clienti dintre cei cu venituri medii spre mari. Sau poate mai corect spus, persoanele cu venituri mari indrazneau sa inchirieze masini. Aceeasi mentalitate, inchiriaza doar cei bogati, exista si astazi in zonele in care posibilitatea inchirierilor de masini a patruns nu de foarte mult timp. Aici se incadreaza si Romania. Teama ca accidentarea sau furtul masinii furate ar insemna o cheltuiala de neimaginat, ii opresc pe multi sa apeleze la aceasta varianta simpla.

Dar sa presupunem ca un segment important al populatiei a inteles cum stau lucrurile, a recunoscut avantajele inchirierii de masini si se afla pentru prima data in fata alegerii masinii. Exista un punct in clauzele contractuale ale firmelor de inchirieri auto Bucuresti, referitor la o suma de bani, prin care clientul isi demonstreaza disponibilitatea de plata in caz de aducere de daune, accident sau furt, cauzate de propria neglijenta. Suma aceasta se numeste garantie si, in mod normal, suma de bani care constituie garantia i se face cunoscuta clientului inainte ca acesta sa faca rezervarea masinii. Discutia ridicata astazi in jurul garantiei nu se ridica la a avea sau a nu avea bani, ci la modul in care se achita aceasta suma.

Pe site-ul firmei rent a car Kamo Auto Expert, in pagina „clauze contract”, e explicat mecanismul asigurare - garantie: pentru orice masina inchiriata exista o asigurare. Aceasta asigurare acopera diferite riscuri la care se expune in mod normal un sofer, in trafic. Exista insa si situatii in care, datorita neglijentei sau relei vointe, masina sufera diferite deteriorari, chiar accidente sau furt. Acestea, cum e normal, nu sunt acoperite de asigurare, ci sunt acoperite de garantie.

La preluarea masinii, dupa ce clientul a inteles acest mecanism si a acceptat suma ceruta drept garantie, aceasta suma i se va bloca pe cardul de credit sau debit. Prin blocare nu se intelege retragerea sumei din cont si aceasta operatiune nu presupune din partea clientului plata vreunui comision. Pur si simplu, clientul a pus deoparte aceasta suma de bani, pana la incheierea afacerii si predarea masinii in conditii bune. La o verificare de cont, suma aceasta ii va aparea drept „suma blocata”. Deblocarea sumei se face automat la incheierea contractului.

De ce card si nu cash? Fiindca „umblatul” cu bani nu mai reprezintă de multă vreme o variantă avantajoasă. Cash-ul lasat firmei este, la urma urmei, o suma retrasa dintr-un cont, cu ajutorul unui card... Plata in cash presupune pastrarea intr-un seif, fiindcă nicio firma nu va depune la banca suma, pentru a o retrage apoi sa o predea clientului. Iar existenta unui seif si a banilor cash inseamna riscuri. Blocarea sumei nu presupune vreo operatiune complicata din partea bancilor si inseamna siguranta atat pentru clienti, cat si pentru firme.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kamo-auto-expert/de-ce-card-si-nu-cash-la-inchiriere-unei-masini