“Satra” – show-ul verii la Kanal D

BUCURESTI - 12 iunie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Kanal D se pregateste in aceasta vara, incepand din 22 iunie, de la ora 22.00, sa aduca pe micile ecrane cea mai tare productie a anului: “SATRA”.
Catalin Botezatu, Delia Matache, Ramona Badescu, Gina Pistol, Vali Craciunescu, Ana Maria Prodan, C.R.B.L. sunt doar cateva dintre vedetele protagoniste ale show-ului, in care vor incerca pe pielea lor viata intr-o comunitate de rromi, cu toate aspectele ei, pozitive si negative.

SATRA este o emisiune de divertisment, ce va fi difuzata in prime time, de luni pana joi, avand ca protagonisti vedete de prima mana, care vor fi puse in situatii complet neobisnuite. Departe de magazine luxoase, cafenele de fite, restaurante de lux, studiouri tv cu aer conditionat si fotolii comode, 16 vedete autohtone vor trebui sa faca fata celei mai mari provocari a vietii lor. Timp de 24 de ore fiecare dintre acestea va incerca “viata de tigan” – va trebui sa manance, sa doarma, sa munceasca, sa castige bani, pe scurt sa faca totul exact asa cum o fac membri comunitatii de rromi gabori, in care va trai.
Emisiunea “Satra” va arata publicului cea de-a doua Romanie, cea a comunitatii de rromi, cu traditii stravechi, cu o cultura exotica, cu reguli si cutume atipice, cu un stil de viata greu de inteles. Vedetele autohtone vor incerca pe pielea lor sa supravietuiasca in aceasta lume atat de diferita de a noastra, ajutandu-ne prin experienta lor sa intelegem mai bine rromii si viata lor.
Saptamanal, patru vedete vor intra, pe rand, in casa unei familii de rromi unde vor petrece, nu mai putin, de o zi. VIP-urile sunt obligate, ca din momentul in care pun piciorul in casa, sa respecte regulile impuse de capul familiei si de ceilalti membrii “cu rang” ai comunitatii, ca de exemplul bulibasa.
Odata ajunsa in sat, vedeta va fi primita de bulibasa comunitatii care ii va explica regulile care trebuie respectate acolo si care apoi o va conduce pe vedeta pana acasa la familia unde aceasta va fi cazata. Fiecare dintre familiile de rromi care vor fi prezente in emisiune sunt diferite una fata de alta, atat ca ocupatie, structura, cat si ca stare materiala sau rang in satra.
Timp de o zi vedeta va fi parte din familie, trebuind sa ia parte la cotidianul vietii de acolo (va trebui sa gateasca, sa se spele in covata ca orice membru al familiei, sa mearga la toaleta in fundul curtii, sa faca dus la butoi, sa participe sau sa organizeze petreceri, botezuri, nunti, etc) si totodata sa contribuie “in casa” la fel de mult ca orice alt membru al familiei realizand burlane, alambice, fuste romales, potcovind magari si cai, vanzand produsele fabricate, din poarta in poarta sau la targ, adunand din satele si orasele vecine fier vechi pe care apoi il va vinde la DAC sau altor tigani din sat, montand burlane sau mergand la munca in casele oamenilor mai instariti s.a
Pe parcursul sederi sale in comunitatea de rromi, vedeta nu va interactiona doar cu membrii familiei gazda ci si cu alti membri ai comunitatii (lautarii satului, vraciul satrei, vrajitoarea locala etc) si va participa la orice alta activitate “romales” cu caracter cutural, traditional, sau care ar putea prezenta interes pentru vedeta, comunitate si telespectatori.
La finalul fiecarei saptamani de emisiune prestatia celor 4 vedete va fi analizata de bulibasa comunitatii impreuna cu membri familiei care le-a gazduit pe vedete, urmand ca unul dintre VIP-uri sa fie declarat casigatorul saptamaii.
In saptamana a 5-a cele 4 vedete declarate castigatoare anterior vor reveni in mijlocul comunitatii pentru a incerca sa-si demonstreze si sa ne demonstreze care dintre ele s-a adaptat mai bine vietii de tigan. De data aceasta vedetele vor trebui sa se intergeze intr-o familie de rromi care traieste in cele mai sarace conditii din acea comunitate.
Finala se va desfasura pe parcursul a 4 zile de concurs. In primele doua zile le vom vedea infruntandu-se pe cele 4 vedete, doua cate doua, fiecare pereche intr-una dintre zile. La finalul primei zile se va alege un castigator, la fel si la finalul celei de-a doua, urmanda ca in ultimele doua zile de concurs “supravietuitorii” sa se confrunte pentru castigarea marelui premiu. Ca si in saptamanile precedente castigatorii semifinalelor si ai finalei vor fi alesi de bulibasa cu ajutorul familiei gazda.
Nu-i rata pe Delia Matache, Catalin Botezatu, Ramona Badescu, Ionut Iftimoaie, Gina Pistol, Vali Craciunescu, Ana Maria Prodan, Marian Darta, C.R.B.L., Victor Yila, Marina Dina, Jasmine, Mircea Zara, Dan Helciug, Claudia Patrascanu(Sexxy) si Ana Maria Ferentz in incercarea de a face fata provocarii vietii lor: o zi in Satra, de luni pana joi, de la orele 22.00, incepand cu 22 iunie, doar la Kanal D!

Despre Kanal D

Despre Kanal D
Kanal D Romania este parte din Dogan Media International – subsidiara grupului Dogan Yayin Holding (DYH), lider pe piata de media in Turcia. DYH are in portofoliu sau: opt cotidiane printre care cele mai importante sunt \\\\\\\\\\\\\\\'Hurriyet\\\\\\\\\\\\\\\', \\\\\\\\\\\\\\\'Milliyet\\\\\\\\\\\\\\\' si \\\\\\\\\\\\\\\'Fanatik\\\\\\\\\\\\\\\', 8 posturi TV (printre care Kanal D, Star TV si CNN Turk), 3 statii radio si case de productie audio, video si print. Actiunile Kanal D in Romania sunt detinute in proportie de 25% de grupul media Ringier, cel mai mare trust din presa scrisa romaneasca si printre cele mai importante grupuri media din Europa.

Nicoleta Cirjan
PR Executive
nicoleta.cirjan@kanald.ro

info@kanald.ro