Barclays alege Kaspersky Lab pentru a oferi gratuit soluţii de securitate clienţilor săi

BUCURESTI - 15 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori globali de soluţii de securitate informatică, anunţă încheierea unui acord cu prestigioasa bancă Barclays prin care aceasta oferă soluţii de securitate, gratuit, celor 2 milioane de utilizatori ai serviciului de online banking.

Kaspersky Internet Security 2009 va proteja PC-urile clienţilor Barclays de frauda pe internet, furtul online de identitate, oferind protecţia datelor personale. Barclays a semnat cu Kaspersky Lab un contract pentru doi ani prin care clienţii săi vor putea utiliza aceeaşi licenţă pe 3 computere, acoperind necesarul majorităţii utilizatorilor de acasă.

Clienţii Barclays care nu folosesc serviciile online ale băncii se pot înregistra pe Barclays.co.uk. Persoanele care nu sunt clienţi Barclays pot obţine Kaspersky Internet Security prin deschiderea unui cont curent la Barclays, fie online, fie la una din agenţiile sale. Valoarea totală a serviciului pe care Barclays îl oferă gratuit clienţilor săi este de 120 USD.

“În contextul dezbaterilor privind securitatea bancară, orientarea către securizarea sistemului clientului şi nu doar a modului de tranzacţionare cu banca reprezintă un necesar pas înainte.” declară Costin Raiu, director de cercetare la Kaspersky Lab România. “Dată fiind creşterea infracţionalităţii informatice şi a complexităţii atacurilor, este esenţială întărirea liniei de apărare atât la nivelul băncii, cât şi la nivelul clienţilor săi.”

“Atacurile recente asupra băncilor din România constituie deja motive de ingrijorare pentru specialiştii în securitatea informatică. Ne întrebăm care va fi prima bancă din România care va oferi acelaşi nivel de protecţie clienţilor săi.” declară Teodor Cimpoeşu, director general al Kaspersky Lab România.

Despre Kaspersky Lab Romania

Despre Kaspersky Lab:
Înfiinţată în 1997, compania Kaspersky Lab este un furnizor internaţional de software de securitate a informaţiilor. Cu sediul central la Moscova, Rusia, Kaspersky Lab are reprezentanţe regionale în Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Japonia, China, Coreea, Italia, România şi SUA. Compania se extinde şi mai mult prin reţeaua sa globală de parteneri, cuprinzând peste 500 de companii.

Produsele Kaspersky sunt certificate de West Coast Labs şi sunt premiate regulat de principalele publicaţii IT şi laboratoare de testare. În 2003 am obţinut statutul de Microsoft Gold Certified Partner pentru soluţii de securitate. De asemenea, Kaspersky Lab este un partener important al SUSE şi Red Hat. Experţii de la Kaspersky Lab sunt activi în asociaţii IT precum CARO (Computer Antivirus Research Organization) şi ICSA (International Computer Security Association).

Pentru mai multe informaţii despre Kaspersky Lab, va rugăm vizitaţi site-ul http://www.kaspersky.ro

Despre Barclays:
Barclays este un important jucător pe piaţa financiară global, oferind servicii bancare comerciale şi de retail, carduri de credit, servicii de investiţii, management al avuţiei şi management al investiţiilor, cu o vastă prezenţă internaţională în Europa, Statele Unite ale Americii, Africa şi Asia.

Cu o istorie şi o experienţă de peste 300 de ani în servicii bancare, Barclays beneficiază de prezenţă în peste 50 de ţări, având mai mult de 143,000 de angajaţi. Barclays transferă, împrumută, investeşte şi protejează fondurile financiare a mai mult de 38 de milioane de clienţi din întreaga lume.

Pentru mai multe informaţii despre Barclays, va rugăm vizitaţi site-ul http://www.barclays.com.

Contact media:
Teodor Cimpoeşu - Director general, Kaspersky Lab România
Telefon mobil: +4 0722 754 319
Telefon fix: +4 0212 127 718
E-mail: teodor.cimpoesu@kaspersky.ro

office@kaspersky.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kaspersky-lab-romania/barclays-alege-kaspersky-lab-pentru-a-oferi-gratuit-solutii-de-securitate-clientilor-sai