KeepCalling doneaza $1000 Cameliei Oprea, un geniu al matematicii

Sibiu - 4 septembrie 2013

Comunicat tip General in IT&C, Social, Tehnologie

KeepCalling continua seria donatiilor in Sibiu cu $1000 pentru o eleva olimpica la matematica. Acesti bani au ajutat-o sa participe la o tabara pentru matematicieni de elita din SUA.

KeepCalling doneaza $1000 Cameliei Oprea, un geniu al matematicii

KeepCalling a donat suma de $1000 Cameliei Oprea, o eleva olimpica la matematica din clasa a X-a a Colegiului National “Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Compania KeepCalling a donat Cameliei suma de $1000 pentru a sustine participarea tinerei  la tabara internationala de matematica AwesomeMath din Santa Cruz, California.

Camelia a obtinut in repetate randuri locul I la olimpiada nationala de matematica si este castigatoare a numeroase concursuri de profil: Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro sau Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul, etc. Medaliile de aur si diplomele care o plaseaza pe primele pozitii in cadrul concursurilor de matematica au ajuns deja la un numar impresionant.

Un astfel de palmares, precum si sansa unica de a participa la tabara AwesomeMath din Statele Unite nu aveau cum sa nu impresioneze membrii Comitetului de Caritate KeepCalling. Astfel, compania nu a ezitat si a decis sa sprijine participarea Cameliei la una din cele mai performante tabere de matematica, cu peste 120 de participanti din intreaga lume.

Donatia companiei KeepCalling face parte din politica de responsabilitate sociala a firmei. Unul dintre scopurile companiei KeepCalling la nivel local este a sustine educatia formala si informala din Romania. Tocmai de aceea, sansa Cameliei de a participa la o tabara internationala de matematica s-a potrivit de minune cu planurile companiei de a sprijini studenti si elevi cu rezultate exceptionale.

Intrebata despre donatia primita si despre experienta din Statele Unite, Camelia raspunde: “Sa spun ca a fost o experienta de neuitat este prea putin si pare un cliseu. Lucrurile pe care le-am invatat, dar si metodele de predare, au fost noutati, experiente inovatoare. [...] Intotdeauna imi voi aminti oamenii buni care m-au ajutat si care au facut posibila participarea mea la tabara AwesomeMath. Dupa ce mi-a oferit o sponsorizare, KeepCalling a analizat rapid situatia si a dublat suma initiala promisa pentru ca a inteles exact cat de important era pentru mine atingerea acestui obiectiv. Si pentru aceasta le multumesc cu profunda recunostinta.”

Donatia oferita Cameliei Oprea face parte dintr-o lunga serie de actiuni de voluntariat in Romania. In iulie 2013, 12 angajati ai companiei s-au alaturat organizatiei Habitat for Humanity si au ajutat la constructia unei case pentru patru familii din Chinteni, judetul Cluj. In mai, echipa KeepCalling a sprijinit 7 alergatori (in numele unei cauze sociale) in Semimaratonul Sibiului, iar in mai 2012 o echipa de 12 angajati a participat in actiunea de colectare a deseurilor menajere “Let's Do It, Romania!”, in zona orasului Sibiu. In acelasi an, KeepCalling a participat la plantarea de puieti de pin sub indrumarea voluntarilor de la Rotaract.

Pe lista colaborarilor caritabile din domeniul educatiei se mai afla si Centrul Diakoniewerk din Sibiu, OvidiuRo, Scoala Tichindeal si Scoala Nr. 21 din Sibiu, proiectul "Ghiozdanul cu vise" sprijinit de World Vision Romania, si o serie de tineri remarcabili, care au beneficiat de laptopuri donate de companie sau de ajutor financiar pentru sustinerea pregatirii lor sportive.

Contributiile materiale, actiunile de voluntariat ale companiei KeepCalling si ale echipei din Sibiu sunt rezultatul unei puternice politici sociale bazate pe sustinerea educatiei formale si informale, continua grija pentru mediul, dar si pe sprijinirea comunitatilor unde compania detine birouri. De altfel, merita mentionate parteneriatele companiei KeepCalling cu organizatii ca: SMURD, Crucea Rosie sau Wikipedia.

Donatiiile companiei sunt dovada incontestabila a sprijinului pe care KeepCalling il ofera comunitatilor cu dificultati economice. Totodata, fiecare actiune sociala reprezinta un pas inainte spre viitorul pe care KeepCalling il doreste pentru Romania.

Despre KeepCalling

KeepCalling este o companie internationala de telecomunicatii, inregistrata in S.U.A., Atlanta, ce activeaza pe piata internationala de telefonie din anul 2002 si are sediul central in Sibiu inca din anul 2003.