KeepCalling doneaza rechizite scolare in valoare de 1.600 USD

Sibiu - 17 septembrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, CSR

KeepCalling , companie americana de telefonie cu sediul in Sibiu , a donat rechizite scolare in valoare de 1.600 USD pentru 41 de elevi din Sibiu.

KeepCalling doneaza rechizite scolare in valoare de 1.600 USD

Cu ocazia inceperii noului an scolar, compania de telefonie internationala KeepCalling a donat rechizite scolare in valoare de 1.600 USD pentru 41 de elevi cu o situatie financiara precara din Sibiu. Aceasta suma a fost stransa de angajatii KeepCalling in urma unui program de caritate intitulat Bike or Walk to Work, ce s-a desfasurat in cadrul firmei in perioada 5 august - 13 septembrie.


Bike or Walk to Work este o initiativa de mare succes atat pentru angajatii KeepCalling, ce si-au luat in serios rolul de voluntari, cat si pentru beneficiarii proiectului. Timp de 6 saptamani, angajatii KeepCalling au fost incurajati sa lase in urma masinile sau mijloacele de transport in comun si sa faca mai multa miscare in drumul lor spre birou. Astfel, pentru fiecare angajat care venea la serviciu sau mergea acasa pe jos, firma dona 2 USD/km. Pentru cei care au ales sa vina la birou cu bicicleta, suma donata a fost de 1 USD/km.


Astfel, dupa cele 6 saptamani de Bike or Walk to Work, angajatii au strans generoasa suma de 1.600 USD, valoare care reprezinta de fapt suma totala donata de compania KeepCalling acestui proiect. Intreaga suma a fost folosita pentru a achizitiona rechizite scolare pentru 41 de elevi cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani de la Scoala Generala Radu Selejean, nr. 17 si de la Scoala Generala Regele Ferdinand, Nr. 24 din Sibiu. Aceste rechizite au intrat in posesia elevilor exact in prima zi a noului an scolar 2013. Donatiile, constand in ghiozdane, penare, caiete, carioci, creioane colorate, blocuri de desen, s.a.m.d au reprezentat un motiv de a fericire pentru copii si o usurare pentru familiile acestora.


Programul Bike or Walk to Work initiat de KeepCalling se afla deja la a doua editie. In 2012, angajatii care au folosit bicicleta pentru a ajunge la serviciu au primit $3 pe zi pentru efortul lor, reusind sa stranga timp de o luna suma de $200. Din acesti bani s-au cumparat rechizite pentru 10 elevi cu o situatie financiara precara de la Scoala Nr. 21 din Sibiu.


Toate aceste donatii efctuate de compania KeepCalling fac parte din politica de responsabilitate sociala a firmei. Unul dintre scopurile companiei la nivel local este de a sustine educatia formala si informala din Romania. Donatiile de rechizite prin programul Bike or Walk to Work fac parte dintr-o lunga serie de actiuni de voluntariat din Romania.


In iulie 2013, 12 angajati ai companiei s-au alaturat organizatiei Habitat for Humanity si au ajutat la constructia unei case pentru patru familii din Chinteni, judetul Cluj. In mai, echipa KeepCalling a sprijinit 7 alergatori (in numele unei cauze sociale) in Semimaratonul Sibiului, iar in mai 2012 o echipa de 12 angajati a participat in actiunea de colectare a deseurilor menajere “Let's Do It, Romania!”, in zona orasului Sibiu. In acelasi an, KeepCalling a participat la plantarea de puieti de pin sub indrumarea voluntarilor de la Rotaract.


Pe lista colaborarilor caritabile din domeniul educatiei se mai afla si Centrul Diakoniewerk din Sibiu, OvidiuRo, proiectul "Ghiozdanul cu vise" sprijinit de World Vision Romania, si o serie de tineri remarcabili, care au beneficiat de laptopuri donate de companie sau de ajutor financiar pentru sustinerea pregatirii lor sportive.


Contributiile materiale, actiunile de voluntariat ale companiei KeepCalling si ale echipei din Sibiu sunt rezultatul unei puternice politici sociale bazate pe sustinerea educatiei formale si informale, continua grija pentru mediu, dar si pe sprijinirea comunitatilor unde compania detine birouri. De altfel, merita mentionate parteneriatele companiei KeepCalling cu organizatii ca: SMURD, Crucea Rosie sau Wikipedia.


Donatiiile companiei sunt dovada incontestabila a sprijinului pe care KeepCalling il ofera comunitatilor cu dificultati economice. Totodata, fiecare actiune sociala reprezinta un pas inainte spre viitorul pe care KeepCalling il doreste pentru Romania.

Despre KeepCalling

KeepCalling este o companie internationala de telecomunicatii, inregistrata in S.U.A., Atlanta, ce activeaza pe piata internationala de telefonie din anul 2002 si are sediul central in Sibiu inca din anul 2003.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/keepcalling/keepcalling-doneaza-rechizite-scolare-in-valoare-de-1-600-usd