KeepCalling sustine pentru al treilea an la rand proiectul “Fiecare copil in gradinita”, cu o donatie de 4000$

Sibiu - 23 aprilie 2014

Comunicat tip General in IT&C, ONG, CSR

KeepCalling sustine si in 2014 programul “ Fiecare copil in gradinita ”, un program de succes national care faciliteaza accesul la programe educationale copiilor ce provin din familii defavorizate.

KeepCalling sustine pentru al treilea an la rand proiectul “Fiecare copil in gradinita”, cu o donatie de 4000$

Pentru ca educatia timpurie are un impact major asupra succesului scolar, putand influenta chiar mai departe, succesul in viata, KeepCalling sustine si in acest an eforturile Fundatiei OvidiuRo de a reduce procentul copiilor care nu merg la gradinita. Cel de-al treilea an de colaborare a adus de fapt o donatie de 4000$ pentru continuarea si extinderea proiectului “Fiecare copil in gradinita”.

Cercetarile demonstreaza ca cea mai importanta perioada din dezvoltarea creierului unui copil este de la nastere pana la varsta de 5 ani. In ceea ce priveste situatia din Romania, studiile arata ca doar o treime din copiii defavorizati merg la gradinita inaintea varstei de 6 ani. Acesta este motivul principal pentru care KeepCalling a ales sa sustina si in acest an cauza OvidiuRo, a carei misiune este de a imbunatati viata a sute de copii aflati in pericolul de a abandona scoala inainte de clasa a V-a.

KeepCalling a sustinut programul “Fiecare copil in gradinita” atat in anul 2012, printr-o donatie de 3000$, cat si in 2013, printr-o donatie de 2750 euro. De asemenea, in ultimii 2 ani, o mare parte dintre angajatii KeepCalling au ales sa redirectioneze impozitul de 2% din venitul anual catre organizatia OvidiuRo sustinand astfel educatia timpurie din Romania.

Programul KeepCalling de sustinere a dezvoltarii durabile a societatii include cinci domenii catre care compania isi directioneaza interesul in mod constant: educatia, protejarea mediului inconjurator, sportul, protectia animalelor si implicarea sociala.

Printre actiunile sustinute recent de KeepCalling in Sibiu se numara: donatii catre SOS Satele Copiilor Cisnadie, donatie care a constat in alimente, rechizite, produse de igiena personala si produse pentru ingrijirea locuintei, proiectul “O masa calda”, organizat de asociatia Maini Unite, prin care compania a asigurat o masa calda timp de 8 saptamani pentru 13 copii din Sibiu, dar si o actiune locala pentru plantarea copacilor, sub indrumarea voluntarilor de la Rotaract.

Pe lista proiectelor din domeniul educatiei se mai afla si Centrul Diakoniewerk din Sibiu, "Ghiozdanul cu vise" sprijinit de World Vision Romania, si o serie de actiuni de sustinere a unor tineri remarcabili, care au beneficiat de laptopuri donate de companie sau de ajutor financiar.

Despre KeepCalling

KeepCalling este o companie internationala de telecomunicatii, inregistrata in S.U.A., Atlanta, ce activeaza pe piata internationala de telefonie din anul 2002 si are sediul central in Sibiu inca din anul 2003. Succesul companiei KeepCalling a fost recunoscut pe plan international de Inc. 5000 in ultimii 3 ani. In 2013, KeepCalling s-a situat pe locul 16 in topul companiilor de telecomunicatii cu cea mai rapida ascensiune din S.U.A.