Sibiul doneaza de Ziua Internationala a Donatorului de Sange

Sibiu - 8 iunie 2016

Comunicat tip General in CSR

De Ziua Internationala a Donatorului de Sange, 14 iunie, compania KeepCalling invita toti sibienii sa doneze sange si sa participe astfel, printr-un gest mic, la salvarea vietii unor oameni care au nevoie de ajutor si nu ar putea supravietui altfel.

Sibiul doneaza de Ziua Internationala a Donatorului de Sange
 Am decis sa initiem aceasta campanie pentru ca sunt prea putini donatori. De multe ori, persoana care are nevoie de sange apeleaza la familie si prieteni pentru a se asigura necesarul intr-o situatie de urgenta, de aici si multele campanii in care oamenii se solidarizeaza pentru un caz anume. Ne sta in putinta sa ajutam chiar si atunci cand nu sunt situatii de criza si poate astfel sa preintampinam urgentele de acest fel. 

Silvana Tatu, Managing Director - KeepCalling.

De ce sa donezi? Pentru ca:

1. Cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde.

2. In medie, este nevoie de 500.000 de unitati anual, in Romania.

3. 60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat al vietii, cu toate ca doar 2% din populatie doneaza.

Astfel, conform cifrelor de mai sus, este clar ca donarea de sange devine un act esential in tratarea si stabilizarea bolnavilor cu leucemie, cancer, nasteri dificile, operatii, accidente, hemoragii, arsuri grave etc. De altfel, este un gest care aduce beneficii medicale donatorului.

Pentru a putea dona, sibienii trebuie sa aiba carnet de donator sau adeverinta de la medicul de familie. Cei care nu au domiciliul in Sibiu, trebuie sa prezinte adeverinta de la angajator care sa ateste ca lucreaza in Sibiu de cel putin 6 luni.

“Am decis sa initiem aceasta campanie pentru ca sunt prea putini donatori. De multe ori, persoana care are nevoie de sange apeleaza la familie si prieteni pentru a se asigura necesarul intr-o situatie de urgenta, de aici si multele campanii in care oamenii se solidarizeaza pentru un caz anume. Ne sta in putinta sa ajutam chiar si atunci cand nu sunt situatii de criza si poate astfel sa preintampinam urgentele de acest fel.” a declarat Silvana Tatu, Managing Director - KeepCalling.

Compania a derulat si in trecut campanii de donare de sange (https://www.facebook.com/events/1623857641271248/), in care au fost implicati doar angajatii companiei. “Sibiul doneaza viata” face parte dintr-o lunga serie de actiuni de CSR desfasurate de KeepCalling in Romania. Compania desfasoara un program complex de sustinere a dezvoltarii comunitatii locale, directionandu-si interesul in mod constant catre domenii din cele mai variate: educatie, protectia mediului, sport, protectia animalelor si implicare sociala. Printre cele mai cunoscute proiecte sprijinite de KeepCalling se numara:

- “Fiecare copil in gradinita”, proiect al fundatiei OvidiuRo, ce are ca obiectiv reducerea ratei absenteismului in gradinita a copiilor ce provin din comunitati sarace;

- Semimaratonul Sibiului: in ultimii 4 ani, KeepCalling a sprijinit diferite cauze sociale din judetul Sibiu prin angajatii care au alergat la cross si semimaraton;

- Festivalul International de Teatru Sibiu, cunoscut ca fiind cel mai mare festival de teatru din Romania;

- Wikipedia: donatii constante pentru sustinerea celui mai amplu proiect educational si cultural gratuit utilizat de mai mult de 500 de milioane de oameni in fiecare luna;

- Donatii catre SOS Satele Copiilor Cisnadie, constand in alimente, rechizite, produse de igiena personala si produse pentru ingrijirea locuintei.

Mai multe informatii despre proiectele derulate de companie, stiri sau informatii despre serviciile KeepCalling gasiti pe http://www.keepcalling.net/, pe pagina de Facebook KeepCalling Team sau pe profilul LinkedIn al companiei.

Despre KeepCalling

KeepCalling este o companie internationala de telecomunicatii, inregistrata in S.U.A., Atlanta, ce activeaza pe piata internationala de telefonie din anul 2002 si are sediul central in Sibiu inca din anul 2003.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/keepcalling/sibiul-doneaza-de-ziua-internationala-a-donatorului-de-sange