Wooden Lamp Design, un brand 100% românesc, confecționează lustre din lemn ce au trecut granițele Europei

Iasi - 23 februarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Afaceri, Industrie, Tehnologie, Retail

Live site

Implicarea și pasiunea au dus la construirea unui business de succes, creat de o echipă de producători locali, ce au ca domeniu de activitate realizarea corpurilor de iluminat din lemn. Wooden Lamp Design, un brand de lustre artizanale, confecţionate în România, se bucură de notorietate pe plan național, dar și internațional, luminând locuințele a sute de oameni.

Wooden Lamp Design

Wooden Lamp Design

Pasionaţi de lucrul cu lemnul, având vise mari și cu o strategie de business bine pusă la punct, tinerii antreprenori Mara şi Alexandru Bălţătescu au pornit în Miroslava, judeţul Iaşi, o afacere inedită - un ate­lier de lustre din lemn. Deși inițial s-au focusat pe conceperea de invitații de nuntă, pandemia i-a făcut să se reprofileze şi s-au îndreptat către un domeniu aflat în creştere pe pieţele internaţionale - realizarea lustrelor din materiale eco-friendly. Așa a apărut Wooden Lamp Design în martie 2020, cu ajutorul unei finanțări europene de 35.000 de euro.

Tinerii antreprenori acordă o atenţie deosebită mediului înconjurător şi de aceea şi-au dorit ca afacerea lor să promoveze interioare cât mai naturale, cu elemente decorative fabricate din produse prietenoase cu natura. 

Încă de la început viziunea celor doi a fost de a încuraja cât mai mulţi oameni să aibă grijă de mediul în care trăiesc şi să-şi protejeze familia folosind corpuri de iluminat din lemn natural. Au ales ca şi material mesteacănul deoarece este ideal pentru tăierea cu laser şi are densitatea cea mai potrivită.

Datorită aspectului lor unic, potrivit pentru orice stil de design interior, corpurile de iluminat Wooden Lamp au avut succes în rândul românilor, dar şi pe meleaguri străine, lustrele din lemn realizate în Iași ajungând să lumineze casele din Anglia, Germania, Suedia, Australia şi Canada. Și lista, cu siguranță, nu se va opri aici.

Prin ce se diferențiază lustrele Wooden Lamp faţă de alte corpuri de iluminat?

Mara și Alex au ştiut din primul moment că detaliile vor face diferența în afacerea lor. Din acest motiv, întregul proces de realizare a lustrelor este unul complex, de la alegerea celor mai potrivite materiale și până la împachetarea şi livrarea produselor în condiții de maximă siguranță. 

Antreprenorii sunt susţinători ai conceptului eco-friendly şi, din respect pentru natură, lustrele lor sunt realizate din lemn, mai exact placaj de 4 mm, șlefuit și vopsit manual cu produse profesionale pe bază de apă, non-toxice. 

Prin designul non-conformist pe care îl au, lustrele se pot integra cu uşurinţă în stiluri de amenajare diferite - rustic, mid century, modern sau scandinav. Indiferent de stilul abordat, corpurile de iluminat vor crea interioare puternic personalizate, calde şi primitoare. 

Fiecare lustră este realizată cu un aspect unic şi elegant, ceea ce o face să-și depășească rolul strict funcțional, devenind un element de decor original. Jocul de lumini și umbre, datorat geometriei formelor abordate, este ideal pentru conturarea unor spații pline de armonie și extrem de relaxante. 

În prezent, cei doi au 16 modele de lustre tip pendul, a câte 2-3 culori fiecare şi,  pentru a oferi o soluţie completă de iluminat, au creat şi câteva modele de aplice de perete. Pentru că orice persoană are gusturi diferite, cei doi pun la dispoziţia fiecăruia şi un paletar format din 15 culori, din care clientul îşi poate alege nuanţa dorită, în funcţie de decorul încăperii. 

Viziunea Wooden Lamp nu se referă doar la comercializarea unor corpuri de iluminat, ci în special la crearea de emoţii şi experienţe unice pentru fiecare client în parte. Această atenție și preocupare pentru latura sensibilă a oamenilor poate fi observată încă de la primul contact al clientului cu produsul. Lustrele vin împachetate în cutii din lemn, de 44 mm, gravate cu logo și mesaj, alături de o scrisoare pe care sunt aşternute gândurile şi recunoştinţa fondatorilor. Cutiile pot fi utilizate ulterior pentru depozitarea lucrurilor de mici dimensiuni precum ceasuri, diverse bijuterii sau alte lucruri de valoare.  

Pentru ei calitatea este cel mai important criteriu de măsurare a muncii depuse. Principalul obiectiv fiind acela de a oferi clientului satisfacerea maximă, de la plasarea comenzii până la livrarea şi montarea produsului. 

Totodată cei doi şi-au dorit ca lămpile să fie accesibile pentru cât mai mulţi cumpărători din punct de vedere financiar. Preţul produselor variază între 250 şi 450 lei putând fi achiziţionate din magazinul online www.woodenlamp.ro

Un nou an, cu noi perspective de viitor și cu noi obiective de business

Tinerii oameni de afaceri ieșeni au planuri îndrăznețe pentru anul 2021. Și-au propus să crească numărul de clienţi şi să extindă canalele de distribuţie în magazinele mari cu profil home&deco, atât în România cât şi în străinătate. În aceste sens, deja din  toamna lui 2020 au început o colaborarea prin intermediul VIVRE Marketplace cu un serviciu nou pe piață, respectiv consultanță completă de business, pe care platforma o oferă prin colaboratorii săi. 

De asemenea, vor diversifica portofoliul cu noi produse precum: corpuri noi de iluminat - lămpi şi lampadare de podea, decoraţiuni, jucării educative pentru copii şi chiar produse din zona fashion. 

Alexandru și Mara Bălțătescu sunt de părere că, alături de mobilier, texturi, finisaje şi decoraţiuni, corpurile de iluminat au o contribuție majoră la crearea întregului design al locuinței, recomandându-ne tuturor să ne acordăm timpul de care avem nevoie pentru alegerea lustrelor potrivite pentru spaţiul și sufletul nostru. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kibrit-digital-marketing/wooden-lamp-design-un-brand-100-romanesc-confectioneaza-lustre-din-lemn-ce-au-trecut-granitele-europei