UPC Romania sarbatoreste Emoticonul :-) la aniversarea de 25 de ani!

BUCURESTI - 20 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Mai fericit ca niciodata, la varsta de 25 de ani, Emoticonul :-) are toate motivele sa zambeasca. Primeste atentie, cadouri si un proiect dedicat. UPC Romania a lansat un website-concurs pentru toti cei care vor sa fie in pielea celui mai utilizat si mai simpatic simbol grafic din lume.

UPC Romania sarbatoreste Emoticonul :-) la aniversarea de 25 de ani!

Una dintre cele mai importante contributii la vocabularul online a fost inventarea emoticonului cu fata zambitoare, atunci cand un profesor de la Universitatea Carnegie Mellon a folosit trei taste – doua puncte, linie si paranteza – intr-un mesaj transmis online, pentru a exprima o gluma. Constructia specifica s-a raspandit rapid din campusul universitar spre alte universitati, medii de afaceri si apoi in jurul lumii, pe masura ce Internetul a devenit tot mai popular.

Pentru a sarbatori cei 25 de ani de smiley-faces, dar si pentru a promova comunicarea altfel, UPC Romania a creat Zambarescu.ro, un website unde utilizatorii pot juca ei insisi rolul emoticonului preferat.

Cei care incarca cea mai originala fotografie sau cel mai reusit film in care arata cum zambesc, cum se tavalesc de ras, cum sunt seriosi, cum izbucnesc de furie, pe scurt, cum se joaca de-a Zambarescu, pot castiga cate un Pocket PC Mio. Regulamentul concursului este disponibil pe www.zambarescu.ro.


Mesajul original trimis profesorul Scott E. Fahlman

19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman :-)
From: Scott E Fahlman

I propose that the following character sequence for joke markers:

:-)

Read it sideways. Actually, it is probably more economical to mark
things that are NOT jokes, given current trends. For this, use

:-(

Despre KINECTO

Despre Zambarescu.ro
Zambarescu.ro este un proiect UPC Romania implementat de Kinecto si este inclus intr-o campanie mai ampla - „Cum ai comunica fara internet si telefonie?”, din care mai fac parte www.morse.ro si www.configureaza.ro.

Despre UPC
UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.300.000 clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat pe piata romaneasca, in 1992, UPC a investit peste 600 de milioane USD, devenind astfel cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB si LBTYK) este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu, oferind servicii video, voce si acces la internet, pentru a conecta cei 16 milioane de clienti la lumea informatiei, a comunicarii si divertismentului. Compania are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia. Liberty Global, Inc. detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si Chellomedia in Europa.

Despre Kinecto
Kinecto este o agentie full-service de relationship marketing. De 5 ani sprjinim eforturile de marketing a zeci de firme din toate industriile (de la consultanta si training la telecom si retail) si de toate marimile (de la start-up-uri la multinationale).
Din portofoliul Kinecto: UPC Romania, Bancpost, Piraeus Bank, Bucharest School of Management, Pepsico-Lipton Red Tea, Bayer – Supradyn, L'Oreal, Gett's Hair Studio, TinaR, Tiffosi, Lotto Sport.
Ionela Buta
Client Service Director
ionela@kinecto.ro
office@kinecto.ro