Kiss Fm – reţeaua de radio numărul 1 în targetul 15-44 ani!

BUCURESTI - 9 octombrie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Kiss Fm – reţeaua de radio numărul 1 în targetul 15-44 ani!
Magic Fm – cea mai mare creştere a unui post de radio!
One Fm – continuă evoluţia!

Recentele rezultate ale Studiului de Audienţă Radio confirmă Kiss Fm drept lider la nivel urban atât în target-ul său, cât şi în cel comercial:

-În target-ul comercial (15 – 44 ani) urban, cel mai important pentru advertiseri, Kiss Fm este lider de piaţă, având o audienţă zilnică de 1.012.700 ascultători fiind urmat de Radio21 (932.400 daily reach), EuropaFM (861.800 daily reach) şi ProFM (449.600 daily reach).
-În targetul său (15-29 ani), Kiss Fm are, zilnic, 605.600 ascultători în mediul urban, devansând Radio21 (521.500 daily reach) şi având aproape de trei ori mai mulţi ascultători decât ProFM (209.000 daily reach). Market share-ul Kiss Fm în target este de 25%, un sfert din populaţia urbană preferând Kiss Fm faţă de 22,9% Radio21 şi ProFM cu 7,4%, competitorii săi în acest target.
-În Bucureşti, market share-ul Kiss Fm înregistrează o creştere de 20%

Conform SAR, Magic Fm îşi continuă creşterea! Atât în Bucureşti, cât şi la nivel urban, dintre toate radiourile, Magic Fm are cea mai mare creştere ca număr de ascultători.
-În Bucureşti, market share-ul Magic Fm înregistrează o creştere de 65%
-68.000 de bucureşteni cu vârsta de peste 11 ani ascultă zilnic Magic Fm, înregistrându-se o spectaculoasă creştere cu aproape 50 de procente faţă de valul din primăvară. Concret, Magic Fm aduce în plus pe 90,8FM, zilnic, 22.300 de ascultători.
-Matinalul Magic Fm are 31.100 ascultători, devansând Radio Guerrilla ce numără 19.300 ascultători. De altfel, Magic Fm îşi devansează în mod clar competitorii atât ca daily reach, având 148% faţă de audienţa Guerrilla, cât şi ca market share, având o cotă de piaţă mai mult decât dublă: 4,1% Magic Fm si 2% Radio Guerrilla
-La nivel urban, evoluţia Magic Fm este la fel de bună, fiind singurul post de radio care a înregistrat creşteri de audienţă. Magic Fm şi-a sporit numărul zilnic de ascultători din mediul urban cu aproape un sfert, mai exact 30.400 ascultători.

One Fm înregistrează de asemenea o importantă creştere: 12.200 ascultători în plus faţă de precedentul val de sondaje.

Rezultate confirmate de valul de vară al Studiului de Audienţă Radio realizat în perioada 3 mai – 31 august 2008 de către IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi Mercury Research SRL.
În cadrul cercetării, s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel urban şi în oraşul Bucureşti.
Eşantionul urban a avut un volum de 8.158 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de +/- 1.0%. În mediul urban s-au realizat 8.116 interviuri (eroarea maximă de eşantionare este +/- 1.09%) iar, în Bucureşti, s-au realizat 1.787 interviuri (eroarea maximă de eşantionare este +/- 2.3%).

Despre KissFM Pitesti

KissFM * MagicFM * OneFM
Andreas BALMUS
Regional Manager