Wilo este câștigătorul Premiului German de Sustenabilitate

BUCURESTI - 17 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Distincție de top pentru acțiuni și strategii de business care pun protecția mediului pe primul loc

Grupul Wilo , producător de top și pionier în tehnologia pompelor și sistemelor de pompare, a fost desemnat în luna Decembrie a anului 2020, câștigătorul Premiului German de Sustenabilitate, o distincție oferită companiilor, municipalităților și entităților angrenate în cercetare pentru performanțe de top în domeniul sustenabilității și protejării climatului.

„Ne simțim deosebit de onorați de faptul că o companie industrială este recunoscută drept pionier în domeniul protecției climatului și mediului înconjurător. Acesta este un semnal puternic și reprezintă încă o dovadă că suntem o companie dedicată cu adevărat protejării climatului”, a declarat Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

Rezultate de top în beneficiul clienților și al mediului înconjurător

Schimbările climatice și provocările de mediu continuă să fie unele dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă planeta, chiar dacă pandemia de coronavirus a acaparat în ultima perioadă scena socio-politică globală, iar acest premiu reconfirmă angajamentul Wilo de a acționa la nivel internațional cu mare responsabilitate față de oameni și mediu.

Prin soluții sustenabile, eficiente energetic și intens digitalizate, Wilo își propune să sprijine, faciliteze și simplifice accesul la apă curată, înglobând în modelul său de business tehnologii avansate, dar ușor de folosit, cu impact pozitiv asupra mediului.

„Produsele, sistemele și soluțiile noastre contribuie la oferirea accesului la apă într-o manieră inteligentă și prietenoasă cu mediul pentru oameni din întreaga lume”, explică Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

Obținerea Premiului German de Sustenabilitate este o performanță remarcabilă a Wilo, fiind vorba despre cea mai importantă distincție de acest tip din Europa, cu 8 categorii foarte competitive la care se înscriu peste 1,000 de candidați și la care iau parte peste 2,000 de invitați.

Promisiunea de a depăși bariere și de a încuraja excelența în sustenabilitate

Comitetul Premiului German de Sustenabilitate consideră anul 2020 drept anul marilor schimbări și plasează modelele antreprenoriale care folosesc toate pârghiile și competențele de care dispun într-un mod inovator, accelerând transformarea pentru o mai mare sustenabilitate, în centrul politicilor de business pentru viitor.

„Această distincție îmbracă valențe deosebite pentru piața din România, unde Wilo este pionier prin activitățile pe care le desfășoară, încurajând prin modelul de business impus pe piață și alte companii să conștientizeze importanța strategiilor de business orientate către protecția mediului. Contribuția Wilo în materie de sustenabilitate în România este generoasă, nu doar declarativ, ci și practic. Cea mai recentă dovadă a devotamentului Wilo în materie de sustenabilitate este inaugurarea virtuală a noului hub Wilo din România, o investiție de aproape 7 milioane de euro, complet operațională, realizată la cele mai înalte standarde de eficiență energetică. De aici, vor fi gestionate activitățile companiei pentru 10 țări din Europa de Sud-Est, implementându-se unitar aceeași dăruire față de produse și servicii care au în atenție protecția mediului”, adaugă Gabriel Niță, Directorul General al Wilo România.

Grupul Wilo – peste 60 de reprezentanțe, aceeași viziune

Devotamentul Wilo față de mediu se observă în strategia globală a companiei, care implementează aceleași standarde de excelență în peste cele 60 de reprezentanțe pe care le coordonează în toată lumea.

„Mediul înconjurător are nevoie de inițiative de protejare a lui. La Wilo, nu doar promovăm subiectul eficienței energetice, ci suntem realmente pionieri în materie de digitalizare și protecție a mediului. Și toate acțiunile noastre au la bază convingerea fermă că produsele intens digitalizate, inteligente și eficiente energetic sunt întotdeauna cea mai bună alegere. Iar acest lucru înseamnă că transformarea digitală, eficiența energetică și protecția mediului sunt foarte strâns corelate, punctează Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

#WiloTeam, un pionier în domeniul protecției climatului

„Aș dori să mulțumesc echipei Wilo pentru că în activitatea noastră, sustenabilitatea este un pion central. Și, mă refer aici, la cei 8,000 de angajați ai companiei din toată lumea. Cu toții sunt pionieri în domeniul protecției climatului și au contribuit la acest rezultat, la câștigarea acestui premiu de către Wilo. Protecția climatului este deja parte din ADN-ul companiei noastre, încă din momentul în care a fost înființată, în anul 1872, cu alte cuvinte de aproape 150 de ani”, a conchis Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

Premiul German de Sustenabilitate este oferit de către Fundația Germană pentru Sustenabilitate (Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis) în cooperare cu Guvernul German, Asociația Orașelor Germane, asociații de afaceri și antreprenoriat, organizațiii non-guvernamentale și institute de cercetare.

Premiul a fost înmânat Grupului Wilo pe data de 4 decembrie 2020 în cadrul unei gale de decernare care a avut loc în format virtual în acest an. 

Despre KITE DIGITAL

Wilo România face parte din grupul Wilo SE - producător premium în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate. Produsele Wilo sunt înalt tehnologizate, prezintă uşurinţă în utilizare şi eficienţă energetică, standarde confirmate și de apartenența la organizațiile REHVA (www.rehva.eu) și AHCA (Agency for Health Care Administration).
Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru şi alamă de către Louis Opländer, compania are peste 7,500 de angajaţi, în reprezentanţe din mai mult de 60 de ţări. În România, Wilo este prezentă din anul 1998. În 2020, după 18 luni de la demararea proiectului de construcție, Wilo a inaugurat noul sediu al companiei în România, cu birouri moderne, construite pe o suprafață de 1,800 mp și spații pentru servicii de depozitare, asamblare și reparații, extinse pe 2,700 mp. Hub-ul din Șoseaua Odăi 24 din Otopeni este dotat cu linii de asamblare pentru grupuri de pompare apă rece, pentru stingere incendiu în conformitate cu normativul de siguranță la foc a construcțiilor cu indicativul P118, hidrofoare și pompe submersibile. Toate sunt produse conform directivelor Europene aflate în vigoare. Noul sediu din România va funcționa ca Hub Regional, de unde operațiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 țări din Europa de Est.

Taguri: wilowilo romania