5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a amenaja o bucătărie

BUCURESTI - 29 aprilie 2022

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Bucătăria este locul în care petreci suficient timp astfel încât să fii mulțumit de modul în care arată, de spațiul pe care ți-l pune la dispoziție, de ceea ce ai la dispoziție pentru desfășurarea activităților specifice. Înainte de a amenaja o bucătărie este nevoie să ții cont de câteva aspecte esențiale, acestea referindu-se atât la elementele de mobilier alese, cât și la elemente de design care vor face din acest spațiu unul ideal pentru petrecerea unor momente plăcute. Iată cele cinci lucruri de care ar fi bine să ții cont înainte de a amenaja o bucătărie.

Shutterstock

Shutterstock

1. Amenajează-ți bucătăria în funcție de locul desfășurării activității

Există trei piloni principali ai unei bucătării, iar aceștia sunt plita, chiuveta și frigiderul. Acestea sunt principalele trei zone de interes în care îți desfășori activitatea, iar mare parte din mișcări se desfășoară în această schemă, așadar este important să ții cont de acest aspect în designul pe care îl va avea mobilă bucătărie – nu lăsa un spațiu prea mare între ele pentru a nu face eforturi inutile.

2. Alege mobilierul de înălțimea potrivită 

Înălțimea pe care o are blatul de lucru este cea care va face confortabile activitățile desfășurate în bucătărie sau dimpotrivă. Mai ales dacă ești o persoană mică de înălțime, îți va fi dificil să lucrezi când blatul de lucru este prea înalt. Același lucru se aplică și mesei, respectiv scaunelor de bucătărie pe care le vei alege. Asigură-te că ai ales scaune de bucătărie  potrivite pentru a sta confortabil la masă, pentru a nu face eforturi să ajungi la farfuria din care mănânci. 

3. Asigură toată lumina necesară în bucătărie 

Bucătăria trebuie să fie un spațiu bine luminat, nu numai pentru o atmosferă plăcută, ci și pentru a putea să desfășori sarcinile specifice într-un mod sigur și eficient. Pe lângă lumina naturală, poți suplimenta cu surse de lumină multiple: benzi led sub corpurile suspendate, o lampă de tavan sau proiectoare direcționale, alege orice consideri că este necesar pentru a beneficia de toată lumina necesară. 

4. Nu uita de fiecare accesoriu necesar 

Pe lângă obiectele de mobilier sau de electrocasnicele care sunt absolut necesare într-o bucătărie, nu uita și de locul pe care trebuie să îl ocupe fiecare accesoriu. Poți avea în vedere alegerea unui mobilier suficient de bine compartimentat pentru fiecare accesoriu, astfel încât să ai totul la îndemână de fiecare dată. 

5. Creează o bucătărie într-un stil personalizat

Dacă preferi stilul modern, contemporan, optează pentru culori deschise, neutre și pentru un design minimalist, iar dacă preferi un stil tradițional, optează pentru culori calde și pentru materiale naturale, lemnul fiind piesa de rezistență în acest sens. Alege să creezi o bucătărie într-un stil personalizat, în care să îți desfășori activitatea cu mare plăcere. 

Sursa de imagine:
Gabi Moisa / Shutterstock.com