Fabrica ultramodernă de panificație congelată La Lorraine România își lansează cea de-a treia linie de producție

Campia Turzii - 6 octombrie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Media / Publicitate, HoReCa, Retail

Evenimentul oficial de lansare a liniei trei de producție din cadrul fabricii de panificație congelată La Lorraine România a avut loc în data de 30 septembrie, în Câmpia Turzii. Noua linie este proiectată pentru producția chiflelor.

Dan Minulescu, CEO Macromex & Guido Vanherpe, CEO La Lorraine Bankery Group

Dan Minulescu, CEO Macromex & Guido Vanherpe, CEO La Lorraine Bankery Group

La Lorraine România, un joint-venture între La Lorraine Bakery Group și Macromex, este cea mai mare și mai modernă fabrică de panificație congelată din România. De la deschiderea sa oficială în noiembrie 2011, datorită cererii ridicate de produse pre-coapte (bake-off) de calitate superioară, fabrica s-a extins la 3 linii de producție, triplându-și producția anuală.

Această fabrică face parte dintr-un plan de expansiune ambițios a grupului La Lorraine pe piețele emergente din Europa de Est. Noua linie de producție a presupus și o extindere importantă a fabricii cu 6.000 de metri pătrați și o investiție de 10 milioane de euro. Investiția totală în fabrica din România se ridică în acest moment la 29 milioane euro.

La Lorraine România

Cu un design modern, o tehnologie de ultimă oră și o echipă extrem de competentă, La Lorraine România este una dintre cele mai eficiente fabrici de panificație congelată din Europa. Ea produce o gamă remarcabilă de pâine de diverse forme, texturi și dimensiuni. Peste 100 de tipuri de produse sunt realizate pe cele 3 linii. Prima linie este dedicată producției de chifle și baghete, a doua linie este destinată produselor rustice, în timp ce noua linie produce chifle de tip Kaiser Rolls.

Astăzi, fabrica primește zilnic de la furnizori din România 80 de tone de făină de înaltă calitate, fiind unul dintre cei mai mari clienți ai acestora.

Politica de siguranță alimentară este foarte simplă pentru La Lorraine: toleranță zero. Nicio deviație de la standarde nu este permisă, pentru a ne asigura că produsele sunt 100% sigure pentru consumatori. Se aplică proceduri stricte de siguranță, igienă și calitate și la fiecare oră sunt testate probe din loturile produse. Fabrica a primit, de asemenea, certificatul IFS 6, unul dintre cele mai înalte standarde alimentare din lume.

Cele 3 linii de producție complet automatizate funcționează 24/7, mai mult de 30% din energia pe care o folosesc fiind furnizată de un parc solar din apropiere.

Produsele sunt stocate în centrul logistic din apropiere, Edenia Distribution Center, cel mai înalt high-bay de produse congelate din Europa. De acolo, ele sunt livrate către clienți din România și din multe alte țări din regiune, fie că vorbim despre clienți din comerțul tradițional, modern sau cel de tip HORECA. În România, produsele pot fi găsite în cele mai mari lanțuri de magazine, dar și în foodservice.

Pornind acum 5 ani cu echipă mică de 28 de membri, La Lorraine România a devenit astăzi unul dintre cei mai mari angajatori din regiune. Echipa de profesioniști împărtășește cunoașterea întregului grup La Lorraine prin participarea la training-uri de mai multe ori pe an. Ea transmite mai departe cele mai înalte standarde ale companiei, expertiza și nu în ultimul rând, pasiunea pentru pâine.