Lansare La Lorraine Romania - prima fabrica ultra moderna de panificatie congelata

Campia Turzii - 15 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Media / Publicitate, HoReCa, Retail

La Lorraine Bakery Group, leader in industria de panificatie din Belgia, impreuna cu Macromex, liderul roman de piata in distributia produselor alimentare cu temperatura controlata, si-au reunit competentele si experienta in nou infiintata companie La Lorraine Romania.

Lansare La Lorraine Romania - prima fabrica ultra moderna de panificatie congelata
 La Lorraine nu este o banala paine. La Lorraine este pasiune, La Lorraine este migala, La Lorraine este emotie, La Lorraine este traditie. Este acea traire pe care ti-o doresti in fiecare dimineata cand intri in bucatarie si simti mirosul pufos al painii proaspete scoase din cuptor. 

Dan Minulescu

Cei doi parteneri impartasesc o valoare care conduce intotdeauna la succes: PASIUNEA. Acest lucru este transmis si prin sloganul companiei: Passion to share.

Pe data de 11/11/2011 a avut loc deschiderea oficiala a primei fabrici ultra moderne de panificatie congelata din tara noastra, detinuta de La Lorraine Romania.

“Ce aducem catre consumatorul roman? Grija pentru calitate si atentia la detalii specifica micilor brutarii, conjugate cu tehnologia inalta si calitatea ireprosabila. Dar peste aceasta, vrem sa aducem gustul, emotia si pasiunea painii La Lorraine.”, a declarat in cadrul evenimentului domnul Dan Minulescu, CEO Macromex.

La acest eveniment a participat si Excelenta Sa Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, care a vorbit despre calitatea ce defineste produsele belgiene.

Inceputa ca un proiect greenfield, in urma cu 15 luni, noua fabrica este localizata in Parcul Industrial Reif din Campia Turzii si reprezinta cea mai mare investitie din ultimii ani din aceasta zona – aproximativ 17 milioane de euro.

Fabrica corespunde celor mai inalte standarde, avand echipamente complet noi, de ultima generatie. Suprafata construita de aproape 6.000 mp include hala de productie, cladirea tehnica, spatiile de stocare pentru materii prime, depozitul de congelare si o cladire pentru birouri.

Tehnologia avansata asigura o productivitate ridicata, obiectivul principal fiind furnizarea unei game largi si unice de produse de panificatie, la o calitate superioara.

“Credem ca cea mai buna metoda de a mentine satisfactia consumatorilor este de a inova continuu, de a asigura o calitate constanta si o autenticitate a produselor, atat in ceea ce priveste gustul, cat si aspectul.”, a declarat tot in cadrul evenimentului domnul Guido Vanherpe, CEO-ul La Lorraine Bakery Group, o afacere de familie cu peste 50 de ani de traditie si experienta in industria de morarit si panificatie.

Pentru prima etapa, fabrica din Campia Turzii este dotata cu o linie de productie automata, cu o capacitate de 5.000 de baghete sau 25.000 de chifle pe ora. Etapele urmatoare prevad expansiunea fabricii cu pana la 8 linii de productie, estimandu-se o investitie suplimentara de 40 de milioane de euro in urmatorii ani.

Produsele La Lorraine Romania sunt distribuite in retailul modern si traditional, precum si in segmentul HORECA, prin intermediul Macromex,  leader in distributia produselor cu temperatura controlata.

Macromex si-a propus un nou proiect pentru perioada imediat urmatoare, proiect ce consta in construirea unei platforme de distributie multi temperatura, ultra moderna, ce va raspunde celor mai exigente cerinte operationale din domeniu, utilizand tehnologie de varf. Depozitul complet automatizat din Campia Turzii, cu o capacitate de peste 20.000 de paleti, va beneficia de un concept nou de refrigerare, menit sa distribuie temperatura in mod uniform, cu un consum mai mic de energie.

Acest centru regional, va acoperi prin distributie secundara, o raza de 350 de km si va servi fabrica La Lorraine Romania pentru ca produsele sa ajunga la clienti in cel mai rapid si eficient mod posibil.

Prin intermediul celor doi parteneri strategici, astazi fiecare magazin are posibilitatea de a avea propria brutarie, un loc ce poate oferi produsul proaspat, aburind, beneficiind in acelasi timp de rapiditate, calitate constanta si optimizare in managementul stocului.

“La Lorraine nu este o banala paine. La Lorraine este pasiune, La Lorraine este migala, La Lorraine este emotie, La Lorraine este traditie. Este acea traire pe care ti-o doresti in fiecare dimineata cand intri in bucatarie si simti mirosul pufos al painii proaspete scoase din cuptor.”, a incheiat domnul Minulescu.

Proiectul este cofinantat de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala sub denumirea: Investitie noua, fabrica de produse de panificatie coapte partial si congelate – La Lorraine – sistematizare verticala, bransamente si racorduri utilitati in Orasul Campia Turzii, judetul Cluj – prin schema de ajutor de stat XS 13/123A/2008. Contributia publica este de 2.981.300 euro, din care 80% din partea Uniunii Europene si 20% din partea statului roman.