Lansarea pe piata a Tubulcus® - produs inovativ marca Laboratoire Innotech International

BUCURESTI - 23 septembrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Farmaceutic

Laboratoire Innotech International, Reprezentanta pentru Romania, are placerea sa anunte lansarea pe piata a unui nou produs inovativ - Tubulcus ®, orteză tubulară de compresie indicat în tratamentul ulcerelor venoase de gambă.

Tubulcus

Tubulcus

Tubulcus® este o orteză tubulară de compresie fără călcâi şi cu laba piciorul deschisă, din material textil elastic, în ambele sensuri, tricotată, compusă din elastan, poliamidă şi bumbac, indicată în tratamentul ulcerelor venoase de gambă.

-       Oferă în mod constant şi durabil presiunea eficientă şi degresivă

necesară pentru tratarea ulcerului venos.

-       Combate în mod eficient staza venoasă care reprezintă cauza

ulceraţiilor.

-       Se aplică repede şi simplu datorită unui sistem facil (înfăşurător)

ce ajută la punerea Tubulcus în aplicare.

-       Se fixează perfect pe gambă, nu alunecă, nu face cute şi nici nu

strânge.

-       Este igienic şi confortabil (bumbac pe faţa interioară ce intră în

contact cu pielea).

-       Este reutilizabil după spălarea la 60° C. Testat după 20 de spălări

fără să-şi piardă caracteristicile compresive.

Cum acționează pentru a permite cicatrizarea ulcerului?

Tratamentul prin compresia venoasă elastică este tratamentul medical de referinţă pentru a combate staza venoasă cronică care cauzează ulcerul de gambă. Tubulcus® şi-a demonstrat eficienţa în tratamentul ulcerelor venoase de gambă. Firele folosite şi metoda de tricotare fac ca Tubulcus® să ajute la întoarcerea sângelui venos de jos în sus (spre inimă) exercitând o presiune degresivă de la linia colorată, acolo unde este presiunea cea mai mare (zona ulcerului) până în partea de sus a pulpei piciorului. Compresia venoasă aplicată pe gambă este eficientă în cicatrizarea ulcerelor doar dacă se foloseşte zilnic. De multă vreme, ulcerele venoase sunt tratate prin aplicarea benzilor de compresie. Eficienţa sistemelor de bandaj este recunoscută, dar aceasta se obţine cu preţul inconvenienţei şi al disconfortului, care pot afecta complianţa pacienţilor.

Cum se folosește Tubulcus®?

Tubulcus® se foloseşte ca tratament al ulcerelor venoase de gambă, asociat cu tratamentul obişnuit al rănii.

 Aplicarea Tubulcus® se face în urma unei consultaţii, după tratarea rănii, de către un medic sau un asistent medical. Aplicarea este facilitată de folosirea unui aplicator. Tubulcus® se aplică peste pansament sau posibil bandaj.Este necesară măsurarea pentru a alege mărimea Tubulcus® potrivită pentru fiecare pacient.

Aplicarea,ce trebuie realizată întotdeauna cu pacientul/pacienta în poziţie de culcat pe spate,neste foarte simplă şi nedureroasă datorită sistemului facil de înfășurare (ce se realizează cu ajutorul aplicatorului).

Locul firului colorat pentru reperul de presiune este foarte important pentru eficienţa Tubulcus®: acesta trebuie să fi e situat întotdeauna la acelaşi nivel sau uşor sub leziune, la cel mai jos nivel.Tubulcus® este reglabil pe lungime: cele două capete din tricot care nu se destramă, pot fi tăiate cu foarfecele pentru a-l regla la nivelul labei piciorului şi, eventual, la nivelul gambei.Când doriţi să scoateţi Tubulcus®, pentru a evita smulgerea brutală a pansamentului nu o faceţi trăgând de capătul inferior (din zona labei piciorului), ci trebuie scos începând cu partea de sus.Tubulcus® se schimbă în funcţie de frecvenţa tratamentului local şi de pansare a ulcerului.Tubulcus® este creat pentru a fi purtat în mod continuu, atât ziua, cât şi noaptea.Tubulcus® se schimbă în medie o dată la 7 zile în momentul tratamentului local (cu excepţia cazului în care necesitatea tratamentului local este mai frecventă). Este reutilizabil după spălare (testat pe parcursul a 20 de spălări).

Tubulcus® este o reală inovaţie, care şi-a demonstrat superioritatea datorită sistemului de bandaj multiplu (multistrat) comparativ cu sistemele tradiţionale. Este creat pentru a fi purtat în mod continuu, atât ziua, cât şi noaptea.

Tubulcus® este diponibil in marimile L. M, XL si XXL si poate fi achizitionat on-line prin intermediul Farmaciei Sanafarm. 

Taguri: Innotechtubulcusortezaulcer venos
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/laboratoire-innotech-international/lansarea-pe-piata-a-tubulcus-produs-inovativ-marca-laboratoire-innotech-international1