LADYFEST TIMISOARA 2005

Timisoara - 25 aprilie 2005

Comunicat tip General in Politic

LADYFEST TIMISOARA 2005 se va desfasura in weekend-ul 20-22 MAI de-a lungul a trei zile pline de concerte, ateliere, discutii, "open mic", filme, expozitii si alte activitati.

LADYFEST TIMISOARA 2005

Ladyfest Timisoara este un festival non-profit organizat de voluntari - in marea majoritate femei - pentru incurajarea talentului artistic si politic al femeilor in muzica, film, arta si educatie. Evenimentele sunt concentrate in principal pe prezentarea talentului femeilor si fetelor, dar sunt deschise tuturor. Festivalul nu are intentia sa promoveze o atitudine separatista, de "fete contra baieti", ci din contra sa ajute tinerele femei sa aiba curajul de a-si urma impulsul creativ si sa le arate ca au parte de suportul comunitatii la toate proiectele lor.

Ideea de "Ladyfest" a fost initiata in Olympia, SUA, in anul 2000. De atunci, Ladyfest s-a dezvoltat intr-un festival cultural international ce se desfasoara in numeroase tari din Europa si in SUA. Ladyfest Timisoara 2005 este primul asemenea eveniment in Romania.

Ladyfest Timisoara isi propune sa fie un festival original, divers si plin de viata care sa prezinte publicului unele din cele mai inovative femei din mediul artistic underground preocupate de a oferi o perceptie despre femei alternativa celei existente in cultura dominanta si a da peste cap conceptele conventionale despre gen. Printr-un astfel de spatiu pentru artiste, organizatorii intentioneaza sa contribuie la abordarea si contracararea discriminarilor cu care femeile se confrunta atat de des, cum ar fi sexismul, homofobia si rasismul. In acest scop, pe linga concerte, expozitii, filme si diverse alte etalari, programul va cuprinde atat discutii libere cat si ateliere care vor incuraja o abordare directa, gen "fa-o chiar tu" ("do it yourself" sau "D.I.Y.") a ideii de actiune si de impartasire a talentului si cunostintelor.

In ultima instanta, Ladyfest Timisoara 2005 spera sa poata inspira femeile din toate colturile tarii sa devina active in comunitatile lor si sa ia initiativa de a crea spatii similare care le vor permite femeilor sa-si etaleze creativitatea, sa fie vazute si auzite - in credinta ca actiunea politica poate fi interesanta si inventiva!

Festivalul va avea loc la Strandul Eminescu, B-dul Vasile Parvan, Timisoara.

Despre Ladyfest Timisoara Collective

Informatii suplimentare se pot gasi pe site-ul festivalului: http://ladyfest-ro.pimienta.org sau pe lista de discutii: http://groups.yahoo.com/group/ladyfest_ro

Nume de contact:

Oana (Timisoara)
email: contact_nmb AT yahoo.com
tel.: 0726350043

Letitia (Bucuresti)
email: lilith AT bassplayer.cc
tel.: 0743666589

Ruxandra (Germania)
email: ruxandra AT svr.ro
tel.: +49 711-1238182
Sandra Barbarie
Timisoara
email: bsandra2002 AT yahoo.com
tel.: 0723771707

ladyfest-ro@yahoo.com