Aniversare 100 de ani de la nașterea lui Oskar Lapp - fondatorul LAPP

Dragomiresti Deal - 19 martie 2021

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie

Celebrăm acest eveniment prin lansarea unei broșuri aniversare despre cel ce a fost un om extraordinar, un inventator apreciat și un afacerist cu viziune.

Oskar Lapp

Oskar Lapp

 Cablurile conectează trecutul cu viitorul. 

Oskar Lapp

Oskar Lapp a fost un inventator renumit și un antreprenor curajos. Împreună cu soția sa, Ursula Ida Lapp a creat o companie cu un renume internațional. Pe 20 martie 2021, fondatorul LAPP Grup ar fi împlinit 100 de ani. Invențiile sale au modelat tehnologia conexiunilor până în ziua de azi. 

„Soțul meu a fost curajos și Dumnezeu l-a înzestrat cu multe talente”, spune Ursula Ida Lapp (90 de ani). S-a născut la 20 martie 1921 în Benshausen, în partea de est a Germaniei. De la o vârstă fragedă, a arătat un talent impresionant pentru lucrurile tehnice și un spirit inventiv. După ce a fost prizonier de război și apoi a fugit peste „granița verde” pentru a scăpa de fosta RDG comunistă, la mijlocul anilor 1950 a început o nouă viață cu familia sa în Germania de Vest.

A lăsat în urmă tot ce deținea când a fugit spre vest. Oskar Lapp a lucrat inițial pentru Harting, unde era responsabil pentru regiunea Germaniei de Sud. S-a făcut remarcat cu ideile sale. A dezvoltat primul conector rectangular pentru mediul industrial. Lui Oskar Lapp îi plăcea foarte mult să stea în compania oamenilor, să vorbească cu ei, să le înțeleagă nevoile.

A înțeles că este timpul ca cineva să ia atitudine și să ușureze munca electricienilor care, pe atunci, depuneau eforturi foarte mari la conectarea conductorilor. Oskar Lapp a revoluționat industria cablurilor. A inventat un cablu flexibil, de forță și comandă, cu conductori colorați și a fost primul antreprenor care a transformat un produs industrial într-un brand. Așa a apărut ÖLFLEX®.

Astăzi, marca ÖLFLEX® reprezintă, în continuare, cabluri de forță și control flexibile și extrem de rezistente la ulei, apreciate în întreaga lume pentru calitatea și versatilitatea lor.

În 1959, cu ajutorul unui împrumut bancar de 50.000 mărci germane, se înființa U.I. LAPP KG UI. Întrucât Oskar Lapp era încă angajat la Harting, Ursula Ida Lapp a fost înscrisă în registrul comercial ca fondator al companiei.

Cu ÖLFLEX®, Oskar Lapp a stabilit standarde de calitate încă aplicabile în lumea întreagă, în producția de cabluri. A fost cel care oferea ansambluri de cablu premufate, tăiate la lungimile dorite de client

Pe parcurs, au fost lansate și alte branduri LAPP: sistemele de transmisie a datelor - UNITRONIC®, sisteme de fibră optică - HITRONIC®, presetupele -SKINTOP®, sistemele de tuburi și protecție a cablurilor - SILVYN®, conectorii industriali - EPIC®, sistemele de transmitere date pentru tehnologia ETHERNET  - ETHERLINE® și sistemele de marcare și etichetare - FLEXIMARK®.

În 1963, compania a deschis prima fabrică proprie,  iar în 1965, compania s-a mutat din casa familiei din Stuttgart-Vaihingen în Schulze-Delitzsch-Straße, unde își are sediul și astăzi. A dezvoltat afacerea stabilind primele parteneriate în Elveția și Israel, în 1960. A fost  un antreprenor cu viziune și extrem de curajos. În 1976, când afaceriștii momentului își extindeau cu greu business-urile la nivel local, Oskar Lapp a fondat prima filială internațională în SUA, reușind astfel să treacă granițele companiei peste ocean.

Obiectivul pe care l-a vizat a fost „Totul dintr-o singură sursă” pe care l-a atins urmând cu exactitate cele patru valori care stau și astăzi la baza culturii companiei. „Tatăl nostru a condus compania spre succes cu muncă și ambiție precum și cu o viziune clară a ceea ce este cu adevărat important. El a fost perseverent, cu un extraordinar spirit antreprenorial și inovativ, caracteristici care fac parte și astăzi din ADN-ul LAPP”, spune Siegbert Lapp, președintele Consiliului de supraveghere al LAPP Holding AG.

 Când Oskar Lapp a murit în 1987, soția sa Ursula Ida Lapp și cei doi fii ai săi Siegbert și Andreas Lapp au preluat conducerea companiei. La sfârșitul anilor 90, Ursula Ida Lapp a predate fiilor săi conducerea companiei.

“Tatăl nostru are și astăzi un rol important în viața noastră. Rămâne un model. Compania LAPP nu ar fi exista fără Oskar Lapp. Îi respectăm munca și continuăm ceea ce el a început. Faptul că a treia generație a preluat conducerea LAPP, l-ar face foarte mândru”, spune Andreas Lapp, președintele consiliului de administrație LAPP Holding AG.

Cu ocazia acestei aniversări, a fost lansată BROȘURA ANIVERSARĂ OSKAR LAPP pe care vă invităm să o citiți și să aflați mai multe informații despre cel care a fost un om extraordinar, un inventator apreciat și un model în afaceri!

 

Găsiți broșura pe www.lapp.ro , secțiunea Evenimente

Despre Lapp Group

LAPP este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții integrate și produse de marcă în domeniul cablurilor și al tehnologiei de conectare. În prezent, LAPP are aproximativ 4.575 de angajați în întreaga lume, 20 de unități de producție și aproximativ 43 de subsidiare și peste 100 de distribuitori internaționali.

Taguri: inovatiecabluriinventatorlapposkar lapp
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lapp-group/aniversare-100-de-ani-de-la-nasterea-lui-oskar-lapp-fondatorul-lapp