Poveştile pentru copii prind viaţă la Cărtureşti

BUCURESTI - 6 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sâmbătă, 7 martie, începând cu ora 11, în ceainăria Cărtureşti din Verona 13, cei mici vor putea asculta poveşti scrise de autori cehi în limba originală în cadrul primei ediţii de anul acesta a proiectului Poveşti la Cărtureşti. Proiectul invită copiii, părinţii şi bunicii deopotrivă să redescopere plăcerea lecturii şi lumea magică a personajelor cărţilor care încep cu A fost odată...

Sâmbătă de sâmbătă ne vom întâlni, într-un spaţiu special amenajat, cu actorii plini de har ai Teatrului Ion Creangă sau cu povestitori veniţi de peste mări şi ţări. Ei vor da glas prinţilor şi prinţeselor, balaurilor, vrăjitoarelor şi căpcăunilor şi ne vor captiva cu poveşti minunate. O dată pe lună proiectul de lectură este dedicat unei alte culturi, iar cărţile vor fi citite într-o limbă străină şi se va asigura traducerea în limba română.
Prima ediţie a Poveştilor la Cărtureşti este dedicată Cehiei şi a fost realizată cu ajutorul Centrului Ceh şi al doamnei Zuzana Zajacova care le va citi copiilor din cele mai frumoase cărţi de limbă cehă reunite într-o expoziţie în librăria din Verona 13. Periplul nostru lunar prin alte culturi îşi propune să îi poarte pe cei mici într-o călătorie fascinantă prin lumea largă cu ajutorul temelor universale ale copilăriei. Sperăm ca demersul nostru să îi facă să descopere într-o formă plăcută şi ludică diversitatea lumii în care trăiesc şi pasiunea pentru limbi rare şi necunoscute pe care nu au ocazia să le audă la şcoală ori acasă.
Selecţia cărţilor ce urmează a fi citite copiilor va fi realizată de librarii Cărtureşti şi va cuprinde atât basme şi povestiri nemuritoare ascultate de generaţii de-a rândul, cât şi noi apariţii semnate de talentaţi autori contemporani. Părinţii vor avea astfel ocazia să se informeze despre ce este nou pe piaţa cărţii pentru copii unde recenziile publicate sunt foarte puţine.

Despre DIRECT CLIENT SERVICES SRL

Poveşti la Cărtureşti se bucură de sprijinul partenerilor media ItsyBitsy, port.ro şi www.grădiniţe.ro.
Ana Niculescu
PR Carturesti
info@carturesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/librariile-carturesti/povestile-pentru-copii-prind-viata-la-carturesti