Masa rotunda - Cat de departe poti merge pentru un vis - marti, 26 februarie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu

BUCURESTI - 25 februarie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Internet

Editura Humanitas Fiction va invita marti 26 februarie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr.38), sa luati parte la o discutie cu tema "Cat de departe poti merge pentru un vis?".
Moderatorul discutiei, redactorul Humanitas Fiction Andreea Rasuceanu, ii are invitati pe jurnalistul Vlad Mixich, pe alpinistul Alex Gavan si pe editorul revistei "Decat o revista", Cristian Lupsa.

Masa rotunda - Cat de departe poti merge pentru un vis - marti, 26 februarie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Punctul de plecare al dezbaterii este romanul In aerul rarefiat (Into Thin Air) de Jon Krakauer, aparut recent la editura Humanitas Fiction. In 1996 Jon Krakauer porneste, alaturi de Rob Hall, unul dintre cei mai respectati si cunoscuti ghizi montani de mare altitudine din lume, in ceea ce avea sa devina aventura vietii sale. Spunand povestea celei mai cumplite ascensiuni din istoria alpinismului mondial, a zilei în care si-au pierdut viata patru dintre membrii expeditiei conduse de Hall (inclusiv acesta), Krakauer isi indruma pas cu pas cititorii de-a lungul expeditiei, din Kathmandu pana pe vârful muntelui, unde mandria, lacomia, deciziile gresite si ghinionul i-au fãcut pe cataratori sa cada prada furiei neprevazute a muntelui. Ascensiunea e plina de pericole si îi face pe alpinisti, profesionisti sau nu, sa-si dezvaluie adevaratul caracter, slabiciunile si dorintele cele mai intime pe masura ce se apropie de scopul calatoriei lor.  Articolul pe care l-a scris in revista Outside pornind de la aceasta tragedie a primit National Magazine Award, ulterior fiind dezvoltat in romanul In aerul rarefiat (Into Thin Air), publicat in 1997.

Jon Krakauer s-a nascut în 1954 in Brookline, Massachusetts, si a crescut în Corvallis, Oregon, fiind inca din copilarie un impatimit al drumetiilor si al alpinismului. In 1996, publica In salbaticie (Into the wild) roman care reface traseul mortii tanarului Chris McCandless in salbaticia Alaskai in 1992 considerat "...poate cea mai dramatica, mai frumoasa si mai simbolica poveste a epocii noastre despre chemarea salbaticiei, voluptatea ratacirii si mirajul izolarii de civilizatie”(Marius Chivu). Devenit bestseller, romanul a fost ecranizat in 2007 in regia lui Sean Penn cu Emile Hirsch, Vince Vaughn si Kristen Stewart, a fost recompensat cu doua Globuri de Aur si nominalizat la doua premii Oscar. De peste doua decenii, Krakauer este un neobosit colaborator al publicatiilor Outside, Architectural Digest, The Washington Post, The New York Times si National Geografic Magazine iar cartile lui au fost traduse si publicate in peste douazeci si cinci de tari.

Despre Librariile Humanitas S.A

Librăriile Humanitas S.A. s-a înfiinţat ca societate juridică de sine stătătoare în 1993, iar în prezent dispune de o reţea de 15 librării în toată ţara care comercializează cărţile Humanitas şi ale altor 300 de edituri, alături de audiobook-uri, muzică, filme.