Aerul uscat: contracararea efectelor supărătoare din timpul perioadelor reci!

BUCURESTI - 12 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate, Tehnologie

Adesea, cuvântul umiditate are în limbajul comun conotații negative. În realitate, multe idei pe care le avem despre umiditate sunt greșite, fiind bazate doar pe cunoașterea superficială a ceea înseamnă cu adevărat. Umiditatea optimă într-o încăpere, mai ales în sezonul rece, este esențială, întrucât aerul uscat are o serie de efecte negative nu doar asupra oamenilor, ci, de asemenea, asupra obiectelor și plantelor dintr-o casă. Dacă nu este corect controlat, aerul uscat poate conduce la reparații costisitoare, facturi mai mari la energie și câteva vizite suplimentare la medic.

In timpul iernii, umiditatea din locuinte poate scădea și până sub 10%, fiind mai mică chiar decât în deșertul Sahara.

In timpul iernii, umiditatea din locuinte poate scădea și până sub 10%, fiind mai mică chiar decât în deșertul Sahara.

Care este explicația apariției aerului uscat? Acesta este, în special, o consecință a scăderii temperaturii în perioada anotimpului rece. Odată cu instalarea temperaturilor scăzute, nivelul de umiditate scade la rândul său. Aerul rece nu este capabil să rețină la fel de multă umiditate ca aerul cald. Din aceasta cauză, atunci când ne încălzim casa, umiditatea poate scădea și până sub 10%, fiind mai mică chiar decât în deșertul Sahara.

Consecințele sunt multiple, mergând de la afectarea organismului uman: piele uscată, disconfort în respirație etc., până la a da naștere la electricitate statică și conduce la uscarea plantelor și obiectelor de mobilier.

Aici sunt unele dintre cele mai frecvente efecte adverse pe care aerul uscat și umiditatea scăzută le are în casa dumneavoastră:

1. Efectele aerului uscat asupra corpului. Fără umiditate suficientă în aer, pielea, ochii, buzele și gâtul se pot usca. Acest lucru poate duce la mâncărimi, iritații și chiar sângerări nazale. De asemenea, aerul uscat face ca organismul să simtă temperatura rece mult mai pregnant, lucru care provoacă disconfort evident în timpul iernii.

2. Efectele aerului uscat asupra sănătății. Dacă suferiți de alergii sau astm, aerul uscat și încarcat de posibili alergeni (praf, polen, impurități etc.) poate face ca simptomele să se înrăutățească, deoarece respirația în aer uscat irită și inflamează căile respiratorii. Aerul uscat este, de asemenea, cunoscut pentru creșterea gradului de sensibilitate la infecții. Automat este afectată sănătatea, bunul cel mai de preț al unui om, ceea ce înseamnă vizite la medic, tratamente costisitoare care pot să nu își facă efectul atât timp cât cauza principală nu este îndepărtată.

3. Efectele aerului uscat asupra casei. Aerul uscat poate provoca fisuri, crăpături în lemn și în izolație. Acest lucru duce la deteriorarea pereților, podelelor și chiar a mobilierului. De asemenea, după cum s-a menționat mai sus, oamenii simt mai pregnant temperatura rece în prezența aerului uscat. Acest lucru poate duce la facturi mai mari la energie și la o casă mai puțin eficientă termic, deoarece oamenii au tendința de a seta termostatul la o temperatură mai ridicată, pentru a contracara senzația de rece.

Oricare dintre aceste efecte este un semnal de alarmă, indicându-vă faptul că trebuie să reglați nivelul de umiditate din casă. Unii oameni simt un disconfort evident atunci când nivelul de umiditate este mai mic de 25%. Un nivel de umiditate confortabil trebuie să fie între 45-55%, iar soluția inteligentă, eficientă și ușor de utilizat pentru a contracara efectele aerului uscat este umidificatorul și purificatorul de aer Venta .

Dubla sa funcție, de umidificare și purificare a aerului, tehnologia unică de „spălare a aerului” (evaporare la rece), consumul scăzut de energie (mai puțin decât un bec de 40 de Watts), gradul mare igienă, în condițiile absenței unor filtre care se pot îmbâcsi în timp și care necesită schimbare, sunt argumente puternice pentru alegerea umidificatorului și purificatorului de aer Venta.

Este un aparat robust, care reprezintă o investiție pe temen lung, are un design placut dar dincolo de aceste aspecte, cel mai important lucru este eficiența sa. Purifică aerului pe care îl respirați și îl umidifică până la nivelul optim necesar într-o încăpere. Folosind umidificatorul Venta nu riscați supraumidificarea încăperii, întrucât are un sistem care se autoreglează și nu permite eliminarea unei cantități mai mari de umiditate în aer.

Vă puteți bucura cu adevărat de beneficiile unui aer curat și suficient de umed și evitați orice efecte negative pe care aerul uscat le poate avea asupra dumneavoastră!