Aveți nevoie de un dezumidificator casnic? Cum faceți alegerea corectă?

BUCURESTI - 5 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii, Sanatate, Tehnologie

Medii cu umiditate excesivă permit proliferarea mucegaiului și igrasiei, mirosurilor neplăcute, precum și apariția dăunătorilor nedoriți, ce pot atrage după sine nu doar consecințe asupra mobilierului și aparaturii din casă, ci și a sănătății familiei dumneavoastră. Umiditatea în exces nu este un element care poate fi ignorat într-o locuință, deoarece aceasta devine în timp o amenințare pentru fiabilitatea structurală a întregii clădiri. Instalarea unui dezumidificator casnic este soluția pentru controlarea nivelului de umiditate din locuință și din anexele acesteia (beciuri, privnițe, garaje, uscătorii, demisoluri, subsoluri etc.).

Dezumidificatoarele casnice oferite de Life Art Distribuție sunt prevăzute cu higrostat variabil, pornind și oprindu-se automat în funcție de nivelul de umiditate din încăpere!

Dezumidificatoarele casnice oferite de Life Art Distribuție sunt prevăzute cu higrostat variabil, pornind și oprindu-se automat în funcție de nivelul de umiditate din încăpere!

Alegerea aparatului trebuie să aibă în vedere o serie de caracteristici și capacități care să răspundă efectiv nevoilor dumneavoastră:

    1. Nivelul de umiditate din încăpere: Utilizați un higrometru pentru a obține informații cu privire la nivelul de umiditate. Dacă nu dispuneți de un asemenea instrument, utilizați caracteristicile speciale ale încăperii pentru a determina umiditatea:

- O încăpere extrem de umedă și pete sau ochiuri de apă indică un nivel de umiditate cuprins între 90 și 100%.

- Mirosul de umezeală, urmele vizibile de mucegai și igrasie, petele de apă vă arată că umditatea este cuprinsă între 80 și 90%.

- În cazul în care camera se simte foarte umedă și apare miros clar de mucegai și igrasie, nivelul de umiditate este cel mai probabil între 70 si 80 %.

-  Mirosul de îmbâcseală doar atunci când vremea este umedă indică o umiditate moderată 60 și 70 %.

    2. Nivelul de umiditate exterioară: Alegerea unui dezumidificator nu depinde doar de nivelul de umiditate din interiorul locuinței. Trebuie să luați în considerare și nivelul de umiditate exterioară. Dacă locuiți în zone cu umiditate naturală ridicată, veți avea nevoie de un dezumidificator mai mare decât cei care locuiesc acolo unde umiditatea naturală este mai redusă.

    3. Dimensiunea dezumidificatorului: Este indicat să nu neglijați acest aspect pentru a nu sfârși aruncând bani pe fereastră cu un dezumidificator care nu poate face față sau cu un aparat mult prea mare. Astfel, trebuie să să identificați dimensiunea în metri pătrați și volumul încăperii, după care puteți alege aparatul care are capacitatea de a dezumidifica eficient o astfel de suprafață și cu un volum de circulare a aerului potrivit. Pentru a fi siguri, mergeți pe varianta unui dispozitiv cu o capacitate de dezumidificare mai mare decât este necesar.  

    4Oprire automată/ drenaj continuu: Oprirea automată este o opțiune este foarte utilă, întrucât dezumidificatorul se va opri automat atunci când rezervorul de apă este plin, astfel că nu există pericolul scurgerii de apă dacă nu este supravegheat în permanență. Dacă aveți o încăpere din care trebuie extras un nivel mare de umezeală, atunci un sistem de drenaj continuu este varianta cea mai facilă.

       5. Ușurința de utilizare: Dacă aparatul este mai voluminos, aveți grijă să fie prevăzut cu roți pentru o manipulare mai ușoară. Astfel, îl puteți muta dintr-o cameră în altă fără nicio problemă. Alte caracteristici care vă ajută sunt: opțiunea pentru repornirea automată, opțiunea de dezghețare automată, și o supapă de protecție pentru preaplin.

    6. Consumul de energie: Pentru a atinge un nivel optim de umiditate și a scăpa de problema mucegaiului, dezumidificatorul trebuie lăsat să funcționeze continuuu. Totuși, o factură uriașă la electricitate nu este tocmai o veste bună, așa că trebuie să alegeți cu grijă un dezumidificator performant dar care să fie și economic.

       7. Nivelul de zgomot: Dacă folosiți dezumidificatorul într-o cameră din casa în care locuiți și acesta va trebuie să funcționeze mai multe zile la rând pentru a elimina excesul de umezeală, atunci zgomotul produs de acesta nu este un element pe care să îl neglijați. Vă poate perurba somnul și chiar capacitatea de concentrare.

Alegerea și utilizarea tipului cel mai potrivit de dezumidificator pentru locuința dumneavoastră depinde și de o informare corectă. Dacă aveți probleme cu umiditatea în locuințe și anexele acesteia, Life Art Distribuție vă pune la dispoziție o gamă largă de dezumidificatoare casnice care răspund tuturor cerințelor și nevoilor dumneavoastră.

Dezumidificatoarele casnice comercializate de Life Art Distribuție sunt produse în Germania și sunt prevăzute cu: compresor rotativ, dezghețare electronică, lumină de avertizare care indică atunci când rezervorul de apă este plin, protecția preaplin automată (oprește aparatul atunci când rezervorul este plin), filtru ușor accesibil, ușor de curățat. În plus, aceste dezumidificatoare sunt silențioase și economice, consumul de energie fiind sub 1kW/h.

O altă opțiune extrem de avantajoasă a acestor dispozitive este cea de higrostat variabil integrat, funcție care permite monitorizarea permanentă a umidității relative a aerului. Daca nivelul setat este depășit, aparatul pornește automat. După atingerea nivelul setat de umiditate, dezumidificatorul se oprește automat.

Nu în ultimul rând, dezumidificatoarele casnice au integrat un filtru care are rolul de a reține praful, părul de animale sau polenul, îndeplinind un rol extrem de util în prevenirea răspândirii bacteriilor și în crearea unui mediu mai sănătos și mai curat pentru dumneavoastră și copiii dumneavoastră.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/life-art-distributie/ave-i-nevoie-de-un-dezumidificator-casnic-cum-face-i-alegerea-corecta