Riscurile umiditatii in exces din cladirile nou construite – cauze, efecte si solutii

BUCURESTI - 5 iulie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

Mucegaiul, parchetul umflat, condensul, crapaturi pe pereti, toate sunt provocate de umiditatea crescuta din interiorul unei cladiri noi.

AD750 Carcasa turnata din plastic, incasabila si rezistenta la foc

AD750 Carcasa turnata din plastic, incasabila si rezistenta la foc

 Noi uscam aerul! 

Aerial GMBH

Atat constructorii cat si beneficiarii unei constructii noi trebuie sa ia in considerare cantitatea mare de apa prezenta in structura unei cladiri aflate in constructie. Practic vorbim de apa introdusa prin betoane, mortar, tencuieli, gleturi, şape, etc. In cazul in care constructorii nu respecta anumiti termeni de secare, urmarile pot fi dezastruoase. Finisajele interioare vor avea de suferit astfel incat in mai putin de un an trebuie schimbat parchetul si trebuie refacute gleturile sau chiar si tencuielile. Una din regulile ce trebuie urmate atunci cand se construieste o cladire noua este aceea de a aplica finisajele pe suprafetele uscate. In caz contrar reparatille necesare pentru remedierea problemelor cauzate de umezeala ajung la costuri imense in comparatie cu investitia pentru dezumidificarea cladirilor la momentul potrivit. Si problemele nu se termina aici. Mucegaiul isi va face aparitia atat pe pereti cat si pe mobila sau parchet, iar condensul va fi sesizat chiar si intr-o cladire care nu este locuita, prin apa care se scurge pe geamuri si mai apoi pe pereti si parchet. Iar odata cu scaderea temperaturii exterioare, se va produce si mai mult condens in interior.

Pentru a evita toate neplacerile cauzate de umiditatea in exces din cladirile noi sau aflate in constructie, trebuie luate masuri de precautie inca dinaintea aplicarii finisajelor. Cea mai buna si rapida solutie sunt dezumidificatoarele care absorb practic tot surplusul de apa din pereti si şape si care reprezinta o sursa de incalzire permanenta si moderata, si asigura o aerisire naturala. Folosirea unui aparat de dezumidificare impiedica formarea si dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor pe pereti, combate deteriorarea finisajelor si a parchetului si favorizeaza conservarea corecta a mobilei si a altor materiale.

Daca in mod natural, fara a folosi niciun sistem de aerisire, umiditatea dintr-o cladire noua se va elimina in decursul unui an, cu un dezumidificator durata acestui proces va scadea considerabil.

Pentru rezultate rapide si sigure, va recomandam dezumidificatorul AERIAL care absoarbe permanent umiditatea si in acelasi timp purifica aerul. Acest tip de aparat lucreaza pe principiul pompei cu recuperare de cladura, ceea ce inseamna ca el exploateaza caldura existenta in aer. Dezumidificatorul Aerial necesita doar 20% din energie din totalul folosit in general pentru incalzire si ventilatie. Pe langa aceste avantaje, aparatul de dezumidificare AERIAL este benefic atat pentru scaderea umiditatii din cladire intr-un timp scurt (2-6 saptamani pentru o suprafata de 50 mp) cat si pentru sanatatea persoanelor care locuiesc in ea datorita sistemului de uscare regulata. Este foarte important de stiut ca aparatele AERIAL elimina umiditatea din aer prin condensarea apei pe o suprafata rece, emanand inapoi un aer proaspat si sanatos.

De ce dezumidificatorul AERIAL este profitabil?

● scurteaza timpul pentru efectuarea lucrarilor si asigura durabilitatea acestora prin respectarea normelor de secare inaintea aplicarii finisajelor

● constructorul elimina riscul refacerii unor finisaje ulterior si ofera din start o calitate superioara lucrarii

● este benefic pentru sanatate scazand riscul aparitiei bolilor respiratorii

● raportul calitate-pret este unul foarte bun

● amortizare rapida, prin scaderea considerabila a costurilor pentru lucrari in garantie

● scadere semnificativa a timpului necesar pentru uscarea unor suprafete – sape, pereti vopsiti cu lavabila, tencuieli, etc.

● calitatea germana investita in dezumidificatoarele AERIAL le recomanda ca fiind printre aparatele de top in combaterea umiditatii excesive

● garantie de 2 ani in conditii de functionare continua

Calitatea si durabilitatea finisajelor si a lucrarilor bine executate consta in nivelul minim de umiditate din interiorul cladirilor noi, asigurat de aparatele de dezumidificare, acestea devenind astfel benefice atat pentru constructor cat si pentru beneficiar.

Distribuitor Life Art Distributie: Importator AUTORIZAT al produselor Aerial GmbH Germania. Distributie din anul 2009. Aparate de Dezumidificare a Aerului pentru uz caznic, comercial, industrial.