iTEC 2013 lansează noi provocări!

Timisoara - 8 aprilie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C

În data de 11 Aprilie 2013, începând cu ora 14:00, în sala A101 din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității „Politehnica” Timișoara (Bld. Vasile Pârvan, nr. 2) va avea loc deschiderea concursului iTEC (IT Engineering Contest).De asemenea în data de 15 Aprilie 2013, în Sala Mică a Senatului din cadrul Rectoratului Universității „Politehnica” din Timișoara (Piața Victoriei Numărul 2), începând cu ora 11:00 va avea loc conferința de presă dedicată concursului iTEC în cadrul căreia se vor atinge subiecte despre desfășurarea proiectului, finalitatea acestuia și beneficiile reale asupra mediului academic.

iTEC 2013 lansează noi provocări!

Aflat la cea de-a 6-a ediție, proiectul a reușit pe parcurs să ofere un cadru oficial de comunicare centrat pe tematica Tehnologiei Informațiilor (IT) între mediul academic, mediul liceal de specialitate și sectorul privat, ca factori decisivi în formarea viitorilor specialiști în domeniul IT&C.

În data de 11 Aprilie 2013, începând cu ora 14:00, în sala A101 din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității „Politehnica” Timișoara (Bld. Vasile Pârvan, nr. 2) va avea loc deschiderea concursului iTEC (IT Engineering Contest).

De asemenea în data de 15 Aprilie 2013, în Sala Mică a Senatului din cadrul Rectoratului Universității „Politehnica” din Timișoara (Piața Victoriei Numărul 2), începând cu ora 11:00 va avea loc conferința de presă dedicată concursului iTEC în cadrul căreia se vor atinge subiecte despre desfășurarea proiectului, finalitatea acestuia și beneficiile reale asupra mediului academic.   

iTEC presupune îmbinarea perfectă dintre util și plăcut în Politehnică deoarece este un concurs dedicat studenților pasionați și motivați care vor să-și măsoare abilitățile în competiție cu colegii din celelalte centre universitare din România, învățând multe lucruri noi în domeniu, prin intermediul probelor de Algoritmică, Application Development, Embedded Development, Mobile Development, Web, și RoboTEC. Ultima probă enumerată este noutatea adusă celei de-a 6-a ediții datorită căreia iTEC va deveni unul din concursurile de amploare între roboți și, ca urmare, va plasa Timișoara în rândul marilor organizatori de astfel de competiții.

Aceste probe sunt organizate cu sprijinul cadrelor didactice și a companiilor de specialitate precum: Bitdefender, Hella, Interact, Morgan Stanley, Movidius, My PC, Unified Post SRL, Red Earth Software, Robofun, Stas Computer, și Softvision.

Pentru alte detalii vă rugăm să accesați http://itec.ligaac.ro sau să luați legătura cu:

Corin MIHUȚ  –  coordonator departament Relații Externe Liga AC

Tel: 0737 027 308                 

Email: corin.mihut@ligaac.ro

Alexandru LAZARCIUC  –  coordonator iTEC ediția 2013

Tel: 0755 819 801

Email: alexandru.lazarciuc@gmail.com

Despre LigaAC

Liga AC, înființată în 1990, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, având ca scop reprezentarea studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității „Politehnica” Timișoara, apărarea drepturilor și intereselor lor, precum și organizarea de evenimente socio-culturale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ligaac/itec-2013-lanseaza-noi-provocari