Tot mai multe magazine online implementeaza politica de returnare a produselor in 10 zile

BUCURESTI - 11 septembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Saptamana trecuta anuntam ca, in urma articolului publicat de Bogdan Manolea in ultimul numar al Link2eCommerce, magazinul online FunGift a implementat conditiile de returnare a produselor in conformitate cu legislatia in vigoare.

Legea privind contractele la distanta protejeaza consumatorul persoana fizica ce cumpara un produs de pe Internet, oferindu-i posibilitatea de a-l returna in termen de 10 zile lucratoare si de a-si primi banii inapoi. Fara invocarea vreunui motiv si fara penalitati, ci suportand doar cheltuielile directe de returnare a produsului.

Alte trei magazine online ofera aceasta facilitate clientilor sai. Este vorba de site-urile www.limited.ro, www.imcool.ro si www.coollook.ro, pe care exista in clar politica de returnare a produselor sub formula 10 Days Money Back Guarantee: „Puteti returna orice produs comandat din magazinele noastre, in termen de 10 zile, fara penalitati si fara a vi se pune nici o intrebare legata de motivul pentru care ati luat aceasta decizie. Singura conditie este ca produsul sa fie in aceeasi stare in care v-a fost livrat (sa aiba etichetele atasate, ambalajul original si documentele care l-au insotit). In maxim 30 de zile de la data returnarii, va vom inapoia contravaloarea comenzii in contul dumneavoastra sau prin mandat postal. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client si se va folosi orice serviciu de transport preferat de cumparator. Nu se vor inapoia cheltuielile de transport.”

Aceeasi facilitate este oferita si de site-urile www.vitashop.tv/ro si www.mallromania.ro.

Exceptand obligativitatea impusa de lege, magazinele online pot folosi aceasta masura ca instrument de promovare si de fidelizare a clientilor. Desi legea privind contractele la distanta este in vigoare de cativa ani, putine magazine online si putini consumatori obisnuiti au stiut de existenta acesteia. Chiar daca legea protejeaza clientul final, magazinele online ce vor implementa politica de returnare a produselor pot castiga utilizatori noi tocmai din aceste considerente.

Link2eCommerce a deschis un topic (http://www.link2ec.ro/forum/viewforum.php?f=8) dedicat acestui subiect pentru oricine este interesat de mai multe detalii (fie el detinator de magazin online, fie consumator final).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/link-magazine/tot-mai-multe-magazine-online-implementeaza-politica-de-returnare-a-produselor-in-10-zile