CARTE NOUA la LiterNet.ro - Mediana Stan si Mircea Dragoi

BUCURESTI - 21 aprilie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:

248. Mediana Stan: Cucurigu-Piticot (carte pentru copii, cu ilustratii de Mircea Dragoi)

>>>> Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:

248. Mediana Stan: Cucurigu-Piticot (carte pentru copii, cu ilustratii de Mircea Dragoi)

Toate cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl Liternet, de la adresa http://editura.liternet.ro

>>>> Argument:

De-a ziua cea buna

A fost odata ca niciodata... O zi in care Poetul purta pe umeri cohorte de surasuri. Atunci, cuvintele s-au prins unele de altele, sagalnice, jucandu-se de-a ziua cea buna. Cum astfel se aseza candoare pe fruntea lumii, cuvintele, cu toate vocalele si consoanele lor, voiau sa scoata pestele din apa, ca sa nu se inece. Poetul, vazand jocul acesta, si-a luat ceasul de la mana si in locul lui a pus alte si alte cuvinte, cat o gamalie sau cat o linie de orizont, care sa dea mireasma de roua in bataia timpului, fara de care nu putea continua jocul de-a ziua cea buna; in care soarele rasare de mai multe ori in aceeasi zi.

Puteti sa va prindeti in jocul acesta, Cititorilor, deschizand cartea visatorilor Mediana Stan si Mircea Dragoi... ┼×tie oricine ca de la visatori ne vin cele mai frumoase lucruri si prin ei ne ridicam acolo unde se incheaga sufletul... In cartea tantosului Cucurigu..., unde fiecare pagina e un cuib de randunica, s-a inchegat sufletul. O mie si una de voci va vor chema sa priviti ce au mai facut, pe langa casele noastre, un soricel, un dovleac, o barza sau Cucurigu-Piticot, Imparatul din aceasta carte...

Ar fi strigator la cer, scria Lucian Blaga, ca omida sa nu se prefaca in fluture, ramanand totdeauna in crisalida sa, dispretuind aripile. Cartea Medianei Stan si a lui Mircea Dragoi ii face semn timpului sa intre in jocul de-a ziua cea buna.

Incepe frumusetea!

(Valentin Marica)

Lectura placuta!

Cu multumiri si prietenie,
Redactia Liternet (Gusztav Demeter, Mihaela Iancu, Radu Ilarion Munteanu, Razvan Penescu)
http://www.liternet.ro

VA RUGAM SA TRANSMITETI ACEST ANUNT TUTUROR PRIETENILOR PASIONATI DE LITERATURA. VA MULTUMIM!

Despre LiterNet

>>>> Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai mare Editura on-line din Romania publicind in cei aproape 7 ani de activitate 240 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au depasit 1,155,000 de exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

>>>> Pentru a fi anuntati de aparitia noilor carti LiterNet e suficient sa trimiteti un e-mail fara nici un text la carti_LiterNet-subscribe@yahoogroups.com
Razvan Penescu
rpenescu@liternet.ro