Cvartet pentru o lavalieră - instalaţie coregrafic-sonoră - compoziţie în timp real -

Locul desfasurarii: Galeria UNA, strada General Budişteanu nr.10

Organizator: LiterNet.ro

Cvartet pentru o lavalieră - instalaţie coregrafic-sonoră - compoziţie în timp real -

Cvartet pentru o lavalieră - instalaţie coregrafic-sonoră - compoziţie în timp real -

Spectacolele au loc pe 10, 11 iunie 2008 la ora 20.00, la Galeria UNA, strada General Budişteanu nr.10

Rezervări: lavaliera@liternet.ro

"Cvartet pentru o lavalieră – este o instalaţie coregrafic – sonoră ce pune în discuţie ideea claustrării, a lipsei de distanţă, a relaţiei cu celălalt, ideea ca suntem ostaticii propriei noastre existenţe. Fiind o compoziţie în timp real singurul punct de referinţă şi sprijin este situaţia vizibilă / audibilă, constantă timp de 60 de minute.

Toate ideile - un fel de cuvinte cheie de la care se porneşte - vin în conjuncţie cu mişcarea sunetului, cu privirea publicului şi astfel se nasc alte idei, foarte neaşteptate.

Aleatoriul prezenţei condiţionate de un anume context, atenţia asupra ritualilor de percepţie, rămân pentru mine preocupări continue dar şi fascinaţii ale acestui “du-te vino” între ficţiune şi realitate."

(Vava Ştefănescu.- coregraf)


Nu ştiu nici dacă sunt prima persoana fizica care investeşte intr-un spectacol. Dar cred că gesturile de acest gen nu lasă lumea la fel cum era înainte de ele. Cred că aceste mici exemple produc, în timp, un declic important. Cred că sunt mulţi oameni care îşi imaginează că nu au bani să finanţeze un spectacol şi care aleg să îşi facă depozite bancare, sau oameni care ar accepta ideea de a finanţa, dar nu ştiu cum să o facă. Cred că sunt oameni care nu mai ştiu să aleagă din mormanul de lucruri care sunt agresiv şi nepotrivit promovate. Gesturile mele încearcă să pună lucrurile la locul pe care eu îl cred cel mai potrivit. Încerc să construiesc în jurul meu o normalitate în care să mă simt bine şi cred că cei din jur vor aprecia dacă ceea ce fac eu li se potriveşte şi lor.

(Răzvan Penescu – sponsor)

Concept Vava Ştefănescu
Co-autori Carmen Coţofană, Mihaela Dancs, Mihai Mihalcea (dansatori) şi Julien Trambouze (artist sonor).
Scenografie: Mihai Păcurar

Sponsor: Răzvan Penescu (pfa)
Proiect realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional
Un proiect promovat de LiterNet.ro

- articole preluate din Ziua, România Liberă, Dilema, Time Out, Financiarul şi articole speciale pentru LiterNet puteţi citi la
http://agenda.liternet.ro

- fotografii din repetiţii puteţi vedea la:
http://galerie.liternet.ro

Razvan Penescu

Despre LITERNET

>>>> Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai mare Editura on-line din Romania publicind in cei 3 ani si jumatate de activitate 150 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au depasit 340,000 de exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

>>>>Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) a primit, la faza nationale a concursului initiat de WSIS, premiul national pentru e-content, la sectiunea Arta-Cultura; aceeasi categorie la care, in cadrul premiilor Internetics, a fost recompensata pentru al doilea an consecutiv. Va reamintim ca la inceputul lunii iunie Editura LiterNet a primit in cadrul premiilor Asociatiei Editorilor din Romania premiul pentru incurajarea tinerilor editori, oferit de Centrul de Carte Germana, birou al Tirgului de Carte de la Frankfurt.

Participare: Intrare libera