Jonathan Bree revine la Bucuresti, in mai

BUCURESTI - 22 aprilie 2019

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Artistul neozeelandez Jonathan Bree revine la Bucuresti si va concerta joi, 2 mai, dupa ora 21, la Control Club . Enigmaticul muzician, cunoscut pentru aparitiile scenice inedite dar si pentru stilul muzical aflat la granita dintre indie si art pop, promite un show seducator, alaturi de trupa sa. Biletele sunt disponibile online, prin Eventbook.ro.

poster Jonathan Bree

poster Jonathan Bree

Originar din Auckland, Jonathan Bree a inceput sa cante la varsta de 9 ani si este cunoscut atat cu proiectul sau solo cat si pentru apartenenta la formatia indie-pop The Brunettes si casa de discuri Lil’ Chief Records, pe care a co-fondat-o.

Jonathan Bree a compus si a produs patru albume pentru The Brunettes, de-a lungul celor zece ani de existenta a formatiei, incercand sa ajunga la standardele auto-impuse de admiratia sa pentru George Martin si Brian Wilson.

In 2003, The Brunettes au cantat in deschidere pentru The Postal Service si au semnat cu prestigioasa casa de discuri Sub Pop, destramandu-se in cele din urma, in 2010. Cu toate acestea, trupa se bucura in continuare de apreciere in Noua Zeelanda , unde albumul lor de debut, Holding Hands Feeding Ducks, este considerat un clasic.

In 2013, Jonathan Bree a lansat primul sau album solo, The Primrose Path, care a atras aprecierea criticilor, fiind unul din finalistii Taite Prize. Cu al doilea album, A Little Night Music, Bree se indeparteaza de formula pop clasica si da frau liber experimentelor, in mare parte datorita interesului nou-aparut pentru muzica clasica, dupa ce a mostenit discuri cu muzica de Ceaikovski si Bela Bartok.

Lansat anul trecut, al treilea album Jonathan Bree, intitulat Sleepwalking, a coincis cu noua imagine enigmatica a muzicianului, care poarta masca atat in aparitiile live cat si in videoclipul melodiei You’re So Cool, pe care de altfel l-a si regizat.

Pe langa imaginea nonconformista, noul album a atras atentia criticilor si fanilor deopotriva prin orchestratia sofisticata, cat si prin duetele cu alti muzicieni, precum Chelsea Nikkel (Princess Chelsea) si Clara Viñals (Renaldo & Clara), in piesele pop inspirate de Serge Gainsbourg.

Sleepwalking is a record of sublime and sophisticated classic pop that conspires to lead you, willingly, into its dark night. – NZ Herald

On Sleepwalking; Jonathan Bree occupies a place which few others achieve. He’s made high art of pop. – Popbollocks

Refined and classy -- with no sweat or blood spilled, but plenty of hearts bruised and broken -- Sleepwalking is a subtle and sophisticated listen made by a master craftsman whose beating heart is laid bare for all to see just below the glossy surfaces. – AllMusic

Dupa succesul inregistrat anul trecut, in turneul de promovare a celui mai recent album, Sleepwalking (2018, Lil’ Chief Records), Jonathan Bree si trupa sa revin in Romania si vor concerta in 2 mai la Bucuresti, la Control Club, si in 4 mai la Cluj-Napoca, la Form Space.

Concertul Jonathan Bree de la Bucuresti este organizat de Control Club si Liveland .

Facebook event

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.